BedrijfsautoRAI

Fiat Fiorino âInternational Van of the Year 2009â

(9/24/2008)
De Fiat Fiorino is uitgeroepen tot âInternational Van of the Year 2009â met een puntentotaal van 112 uit een maximaal te behalen aantal punten van 140. De jury bestond uit vakjournalisten uit twintig Europese landen, gespecialiseerd in de bedrijfswagensector. De prestigieuze âInternational Van of the Year 2009â- trofee werd uitgereikt aan Franco Miniero, Managing Director van Fiat Professional, tijdens een ceremonie op de 62e International Show van Hannover, de grootste show in Europa op het gebied van bedrijfswagens en industriële voertuigen.

De onderscheiding is een erkenning voor de vele noviteiten van de Fiat Fiorino, een uniek voertuig in zijn genre. De Fiorino is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die een compacte bestelwagen nodigen hebben die goedkoop is in het onderhoud, wendbaar in stadsverkeer en gemakkelijk te parkeren. De nieuwe Fiorino stelt nieuwe normen in het 1B segment en speelt een belangrijke rol in de klasse van lichte bedrijfswagens. De jury van de âInternational Van of the Yearâ verkiezing sprak in het bijzonder haar waardering uit voor het feit dat de Fiorino een nieuw marktsegment creëert. De laatste tientallen jaren zijn de lichte bedrijfswagens voortdurend in ruimte en laadvermogen toegenomen waardoor er een gat is ontstaan aan de onderkant van het segment.

Met de Fiorino kunnen klanten kiezen voor een lichte bedrijfswagen âop maatâ voor hun werkzaamheden. Met een laadcapaciteit van 610 tot 660 kilo, een volume van 2,5 m3^ en een laadlengte van 1,5 meter (waarden die kunnen worden vergroot tot 2,8 m3 en 2,5 meter wanneer de passagiersstoel is neergeklapt), voldoet de Fiorino volledig aan die vervoerseisen.

Volgens de jury is de nieuwe Fiat Fiorino een echt vernieuwend product op het gebied van afmetingen, stijlvormen, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Deze bestelwagen heeft een opvallend ontwerp, is zeer praktisch en biedt veel waarde voor het geld. Die economische eigenschappen om een efficiënte bijdrage te leveren aan het goederentransport over de weg zijn de grootste verdienste volgens het oordeel van de jury.

De Fiat Fiorino heeft een originele en dynamische vormgeving. Met een lengte van 3,86 meter, een hoogte van 1,72 meter en een breedte van
1,71 meter is de Fiorino bij uitstek geschikt voor vervoer in het stadscentrum, mede door de kleine draaicirkel van slechts 9,95 meter.

De compacte Italiaan biedt een complete reeks varianten en voorzieningen: bestelwagens voor goederentransport, een combi voor gemengd transport van mensen en materiaal, âAdventureâ versies met verhoogd dak en sinds kort met een speciaal aandrijfsysteem en voor gebruik op losse ondergrond.

Een gerobotiseerde zesversnellingsbak en veiligheidsvoorzieningen zoals ESP en snelheidsbegrenzer zijn innovatief in dit segment. De Fiat Fiorino zal ook leverbaar worden met elektrische aandrijving en een motor die loopt op aardgas (CNG).

De Fiorino is niet alleen veilig en betrouwbaar, maar biedt ook een uitstekend en dynamisch rijgedrag. Beschikbaar zijn een 73 pk 1.4 benzinemotor en een 75 pk 1.3 Multijet turbodieselmotor (ook leverbaar met een dieselpartikelfilter). Deze presteren prima, zijn betrouwbaar, milieuvriendelijk en kenmerken zich door lage operationele kosten (brandstofverbruik en onderhoud). De versie met de 1.3 Multijet krachtbron heeft een actieradius van ruim 1.000 kilometer op één tank diesel (gemiddeld brandstofverbruik 4,5 l/100 km) en een CO -uitstoot van slechts 119 g/km, de beste waarde in zijn segment. Het verversen van de olie voor beide versies hoeft slechts om de 30.000 kilometer (of 24 maanden) te gebeuren. De motorcomponenten zijn opnieuw ontworpen voor vermindering van de service-intervallen.

De prestigieuze âInternational Van of the Year 2009â onderscheiding bevestigt de grote waardering die de nieuwe Fiorino heeft ontvangen van Europese klanten en de Fiorino maakt ook de belofte waar dat plaatsen bereikt kunnen worden waar anderen niet kunnen komen, zoals gemeld in de tv-reclame. Deze bedrijfsauto is ontstaan uit de samenwerking tussen Fiat Group Automobiles en PSA en wordt geproduceerd in de Tofas-fabriek in Bursa (Turkije). De Fiorino wordt in ruim tachtig landen wereldwijd verkocht. Sinds de introductie in december vorig jaar tot medio september 2008 zijn er 28.000 orders ontvangen voor de Fiorino Van en Combi versies.

The European Road Transport Show 2007