Aanhoudende internationale expansie voor Nomura met de businessunits voor Europese aandelen en beleggingsbankieren van Lehman

24/09/2008 14:49

PR Newswire

TOKIO en LONDEN, September 24 /PRNewswire/ -- Nomura, de vooraanstaande Aziatische beleggingsbank, heeft vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt voor de overname van de activiteiten van Lehman Brothers inzake aandelen en beleggingsbankieren voor Europa en het Midden-Oosten.

Met de overname verkrijgt Nomura een toonaangevend marktplatform voor aandelen en beleggingsbankieren in de regio. De overname versterkt daarenboven de strategie van Nomura voor de koppeling van Azië en Europa. De transactie volgt op de overeenkomst van Nomura gisteren voor overname van de hele franchise van Lehman Brothers in de regio Azië Pacific, inclusief Japan en Australië.

Voor de activiteiten van Lehman qua aandelen en beleggingsbankieren in Europa en het Midden-Oosten werkten circa 2500 werknemers. Verwacht wordt dat een aanzienlijk gedeelte van het personeel zal worden behouden.

De transactie omvat geen activa en passiva voor het verhandelen van effecten. De som die Nomura voor de activiteiten zal betalen, is niet bekendgemaakt.

Kenichi Watanabe, CEO van Nomura, verklaarde: "In de afgelopen 24 uur heeft Nomura twee transacties gesloten die grote wijzigingen zullen teweegbrengen. Deze transactie zal onze aanwezigheid in Europa aanzienlijk uitbreiden en ons in staat stellen om onze strategie, Azië aan de wereld presenteren, te realiseren. Onze eerste prioriteit bestaat erin de afdelingen voor aandelen en beleggingsbankieren opnieuw operationeel te maken met de naam Nomura."

Op de transactie zijn een aantal voorwaarden van toepassing, waaronder de goedkeuringen van de overheid.

Nomura

Nomura is een toonaangevende groep voor financiële diensten en de vooraanstaande Aziatische beleggingsbank met wereldwijd bereik. Nomura beschikt over een uitgebreid aanbod aan vernieuwende oplossingen, op maat gesneden voor de specifieke vereisten van particuliere, institutionele, zakelijke en overheidsklanten via een internationaal netwerk in 30 landen. De groep is in Tokio gevestigd en heeft regionale hoofdkantoren in Hongkong, Londen en New York. Nomura heeft circa 18.000 werknemers in dienst. Nomura beschikt over uniek inzicht in de Aziatische markt waardoor de groep het verschil kan maken voor de klant via de vijf businessafdelingen: nationale particuliere klanten, internationale markten, internationaal beleggingsbankieren, internationaal zakelijk bankieren en vermogensbeheer. Zie voor meer informatie over Nomura http://www.nomura.com.

Voor nadere informatie neemt u contact op met:

Nichola Scola Nomura, Londen +44-207-521-2480 Shuji Sato Nomura, Tokio +81-3-3278-0591 Joey Wu Nomura, Hongkong +852-2536-1604 Ralph Piscitelli Nomura, New York +1-212-667-2430 Voor nadere informatie neemt u contact op met: Nichola Scola, Nomura, Londen, +44-207-521-2480; Shuji Sato, Nomura, Tokio, +81-3-3278-0591; Joey Wu, Nomura, Hongkong, +852-2536-1604; Ralph Piscitelli, Nomura, New York, +1-212-667-2430


-