Openbaar Ministerie


Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt na wilde rit

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Melick heeft zijn rijbewijs moeten inleveren na een wilde rit door Roermond naar Melick. De jongeman haalde in de bebouwde kom met 80 kilometer per uur een onopvallende videosurveillanceauto in.

Met 80 door 30-kilometerzone

De videosurveillanten reden achter hem aan en zagen dat hij inhaalde over een verdrijvingsvlak en een voorsorteervak. De man kreeg een stopteken maar gaf daar geen gehoor aan. Ook reageerde de man niet op het blauwe zwaailicht en de sirene van de politiewagen, integendeel, hij ging met verhoogde snelheid richting Melick. Tijdens deze rit werd een snelheid van 160 kilometer gehaald, nam de bestuurder een rotonde linksom en schampte aan beide kanten van de weg de stoeprand. De politiemensen staakten de achtervolging toen de automobilist met 80 kilometer door een 30-kilometerzone reed en het te gevaarlijk werd.

Officier van justitie

Uiteindelijk werd de bestuurder op zijn woonadres aangesproken op zijn weggedrag en is tegen hem proces-verbaal aangezegd. Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat de man heeft veroorzaakt, heeft de politie het rijbewijs van deze beginnend bestuurder ingevorderd en stuurt dit naar de officier van justitie. Die bepaalt wanneer de jongeman dit terugkrijgt.