CKV-docenten krijgen hoge kortingen op kunst en cultuur

24/09/2008 15:44

Joop van den Ende Theaterproducties

CJP en Bedrijfs Cultureel Abonnement gaan intensief samenwerken

Alle 15.000 CKV-docenten in Nederland kunnen vanaf heden nóg voordeliger naar kunst en cultuur. Bedrijfs Cultureel Abonnement (BCA) overhandigt vandaag, in het kader van haar 5-jarig bestaan, het BCA abonnement aan alle CKV-docenten. Met dit abonnement ontvangen deze leraren naast hun reguliere CJP-korting, extra hoge kortingen op musea, toneelvoorstellingen, film, theater, kleinkunst, muziek, dans en nog veel meer. BCA en CJP streven hiermee naar een verhoging van de culturele participatie van CKV-docenten.

CKV-docenten (docenten van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming) maken hun leerlingen vanaf de invoering van het schoolvak in 1999 wegwijs in de wereld van kunst en cultuur. Met de komst van de nieuwe Cultuurkaart, die dit schooljaar onder 940.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs wordt verspreid, wordt deze taak nog belangrijker voor leraren. In 2007 bezochten CKV-docenten gemiddeld één keer per maand een culturele activiteit buiten schooltijd.

Het BCA abonnement biedt CKV-docenten de kans om vaker een culturele activiteit te ondernemen. Hierdoor worden zij in staat gesteld om hun leerlingen nog beter te informeren en te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. De intensieve samenwerking tussen CJP en BCA is een logische stap. Beide organisaties richten zich op stimulering van kunst & cultuur onder respectievelijk jongeren en binnen het bedrijfsleven.

Babs Schipper, directeur BCA: "Om onze missie kracht bij te zetten en ons lustrum te vieren, biedt BCA dit abonnement gratis aan. De CKV docenten zullen hiermee nog beter geïnformeerd zijn op gebied van musea, podiumkunsten en alles wat cultureel Nederland te bieden heeft".

Schipper overhandigt vanavond tijdens de lustrum avond het abonnement voor de docenten aan Walter Groenen, directeur van CJP. "Het aanbod dat BCA aan docenten doet is heel waardevol. CKV docenten vervullen een belangrijke taak op het gebied van cultuureducatie en het is goed hen daarbij te ondersteunen", aldus Groenen.

http://www.mijnbca.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,