Gemeente Venlo


Geen titel, wel op de goede weg met sport

24-9-2008

Nominatie voor sportgemeente van het jaar bewijst dat het goed gaat met sport in Venlo

Tijdens het Landelijk Congres van Vereniging Sport en Gemeenten is vandaag bekend gemaakt dat Venlo zich dit jaar niet de sportgemeente van het jaar mag noemen. Enschede is er voor het tweede achtereenvolgende jaar met deze eer vandoor gegaan.

Erg jammer dat we naast de eerste prijs gegrepen hebben. Maar ondanks het feit dat we dit jaar niet met de titel naar huis gaan, ben ik trots op de prestaties van alle verenigingen die zich inzetten om Venlo tot een sportieve gemeente te maken en de afdeling Sport & Bewegen van de gemeente, zegt wethouder Ramon Testroote (Sport).

Uit de juryoverweging om Venlo te nomineren voor de titel Sportgemeente van het Jaar blijkt dat Venlo goed scoort op het jaarthema Sport dichtbij'. Daarnaast doet Venlo het erg goed op het gebied van sportstimuleringsactiviteiten, groei van sportdeelname, beweegmanagementteams, kwalitatief en kwantitatief hoogwaardige sportaccommodaties en het convenant met sportgerichte opleidingen voor stageteams. Enschede bleek echter net iets sterker dan Venlo.

De nominatie voor de titel was al een hele eer en heeft ons laten zien dat sport in Venlo op een hoog niveau staat. Het bewijst dat we goed op weg zijn, aldus Testroote.

Adviescommissie en jury

Een adviescommissie heeft alle zes de genomineerde gemeenten bezocht. Aan de hand van de bevindingen van deze adviescommissie heeft de jury bepaald wie zich Sportgemeente van het Jaar 2008 mag noemen. De jury bestond uit: Jos Som, voorzitter VSG, Johan Wakkie, directeur KNHB, Marcel Sturkenboom, directeur NOC*NSF en Sandra Korthuis, lid directieraad VNG. Clémence Ross, directeur van NISB, nam speciaal voor het jaarthema zitting in de jury.