Leefbaar Rotterdam


woensdag, september 24, 2008

Leefbaar steunt laatste poffertjeskraam

In de Telegraaf van 24 september staat een artikel over poffertjeskraam Seth. Seth, gevestigd aan de Hoogstraat, is de laatste poffertjeskraam van Rotterdam en wordt met sluiting bedreigd. Leefbaarraadslid Hennie van Schaik stelde het college hier vorige week al vragen over. Als het aan Van Schaik ligt, moet er alles aan gedaan worden om de poffertjeskraam voor Rotterdam te behouden.

Het Telegraafartikel:

Poffertjes blijven, maar wel elders

Rotterdam, woensdag 24 september 2008

De enige poffertjeskraam van Rotterdam Seth op de Hoogstraat, zal niet verloren gaan voor de stad. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gistermiddag toegezegd. Ook kan de zaak, die op last van de gemeente zijn deuren moet sluiten, rekenen op massale steun van de Rotterdammers. Meer dan drieduizend Rotterdammers ondertekenden gisteren een petitie om de poffertjeskraam te redden. Volgens ondernemer Gilbert Seth stonden tijdens de marktdag mensen rijen dik om de handtekeningenactie te ondersteunen. Wethouder Dominic Schrijer van Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid bracht gisteren een bezoek aan de kraam van ondernemer Gilbert Seth. Volgens PvdAer Schrijer wil het college de winkel hoe dan ook behouden voor het centrum.

Uniek
,,De poffertjeskraam is uniek voor Rotterdam en moet hoe dan ook blijven. We willen dat de zaak warm overgaat, aldus Schrijer gistermiddag. Het college heeft de ambtenaren aangezet om naarstig te zoeken naar een geschikte alternatieve locatie, zodat poffertjeskraam Seth op de dag van de sluiting (30 november-red) direct elders de deuren kan openen. Als locaties worden genoemd de kop van de Hoogstraat nabij het Binnenrottemarktplein of direct naast patatzaak Bram Ladage. De komende weken wordt gestudeerd op de mogelijkheden.

Raadslid Hennie van Schaik van Leefbaar Rotterdam van Leefbaar Rotterdam zette al eerder kritische kanttekeningen bij de sluiting van de poffertjeskraam en de naastgelegen shoarmatent. Hij heeft het college van B en W om opheldering gevraagd over het te voeren beleid. Eerder maakte de gemeente Rotterdam bekend dat de twee kiosken, de poffertjeskraam en de naastgelegen shoarmatent moeten sluiten omdat ze niet ten goede komen aan de zogeheten zichtlijnen. Om die reden is de huur opgezegd.