Ingezonden persbericht


Wout Waanders nieuwe campusdichter Radboud Universiteit Nijmegen

Wout Waanders (19), student Nederlandse Taal en Cultuur, is gisteren verkozen tot de nieuwe Campusdichter van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij volgt Bart van Oost af, die vorig collegejaar de functie bekleedde.

Cultuur op de Campus organiseerde voor de tweede keer de Verkiezing van de Campusdichter, met medewerking van verschillende literaire organisaties uit Nijmegen. De Nijmeegse formatie Piepschuim (www.piepschuim.com) verzorgde een tekstueel en muzikaal sterk optreden.

Waanders werd samen met mede-RU-studenten Inge van Dongen en Sjors Talsma geselecteerd uit de kandidaten, op basis van hun ingezonden gedichten, door de selectiejury (Bram Relouw van Cultuur op de Campus en Dennis Gaens van Op Ruwe Planken en de Wintertuin).

Gisteravond vond de finale plaats, waar de jury (scheidend Campusdichter Bart van Oost en Annemarie Ketting van Onbederf'lijk Vers) de dichters beoordeelde op dicht- en voordrachtkwaliteiten.

De nieuwe Campusdichter gaat maandelijks een gedicht schrijven voor Vox (zie link hieronder voor het verslag van de avond door Vox) en hij heeft ook zijn eerste boeking al te pakken: tijdens Wintertuin op de Campus, eind november, treedt hij op bij het lunchprogramma Letters Vreten.

http://www.voxlog.nl/blog/wouter-waanders-nieuwe-campusdichter#more-3369

Voor de redactie:

Info: 024-3615912, cultuuropdecampus@dsz.ru.nl (ook voor groter bestand foto)

credits: foto: Bram Relouw, bewerking: www.siimple.nl

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl W: www.ru.nl/cultuuropdecampus