Gemeente Schiedam


September

Schiedam werkt aan de weg

24 september 2008

Op verschillende plaatsen in Schiedam wordt de komende tijd gewerkt aan de weg. Daardoor zijn enkele wegen tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Onderstaand vindt u een overzicht. Op de website van de gemeente Schiedam (www.schiedam.nl) staat het meest actuele overzicht.

Singel
Tussen 15 en 30 september wordt de Singel tussen het Stationsplein en de Overschiesedwarsstraat opnieuw bestraat. Dit gebeurt in twee stappen. Eerst is het stuk ten noorden van de Oosterstraat aan de beurt; de woningen zijn dan bereikbaar vanaf de Overschieseweg. Daarna beginnen de werkzaamheden ten zuiden van de Oosterstraat. De woningen op dit deel van de Singel zijn dan bereikbaar via de Overschiesedwarsstraat.

Strickledeweg
De Strickledeweg is tussen de Vlaardingweg/De Brauwweg tot iets ten zuiden van de Philippusweg en een deel van de Philippusweg en de Swaneblakestraat afgesloten. Hierbij wordt een eenrichtingsregime ingesteld op de Strickledeweg van noord naar zuid om de bedrijven voor bestemmingsverkeer alsmede de hulpdiensten bereikbaar te houden. De werkzaamheden duren tot en met week 41 (10 oktober).

Fietspad Hargalaan afgesloten
In verband met werkzaamheden ten behoeve van de bouw van het nieuwe Vlietland Ziekenhuis zal het fietspad op de Hargalaan vanaf donderdag 28 augustus worden afgesloten tussen de Olympiaweg en de Nieuwe Damlaan. Ter plaatse is met borden een omleidingroute aangegeven. Deze route loopt via de Nieuwe Damlaan, Sportlaan en Olympiaweg v.v. De werkzaamheden zullen ongeveer 7 weken duren.

Nieuwe Damlaan (parallelweg)
In verband met de herinrichting van de Nieuwe Damlaan tussen het Nieuwlandplein en de Nolenslaan is de parallelweg aan de westzijde (aan de kant van de Dr. Kuyperlaan) afgesloten voor alle verkeer. Fietsverkeer kan gebruik maken van het fietspad en de parallelweg aan de overzijde. Begin september starten de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan. Autoverkeer kan dan grotendeels blijven doorrijden. Vanaf 15 september worden de oostelijke rijbaan en parallelweg aangepakt. Gedurende enkele dagen is het dan niet mogelijk via de Nieuwe Damlaan naar het Nieuwlandplein te rijden. Dit wordt met omleidingsroutes aangegeven. Het blijft gedurende de werkzaamheden wel mogelijk vanaf het Nieuwlandplein de Nieuwe Damlaan in te rijden.

PKO-laan & Stationsplein
Van week 34 t/m week 40 is de zuidzijde van de Prof. Kamerlingh Onneslaanlaan afgesloten en aan de noordzijde wordt een rijplatenbaan neergelegd, die wordt afgesloten met een hekwerk voor verkeer met een bord 'vrijhouden hulpdiensten'. Hulpdiensten kunnen er dan langs door het hekwerk weg te zetten (die zij bij incidenten overigens niet terugzet). Het Stationsplein is voor ander verkeer bereikbaar via de Overschieseweg, die dan weer open is en via de Overschiesestraat (de herinrichting van de laatste mag niet samen vallen met de werkzaamheden in de PKO-laan). Wel zal het deel van de PKO-laan tussen het Stationsplein en de Spoorstraat een keer volledig moeten worden afgesloten om te asfalteren.

Kleine asfalteringswerkzaamheden
Er vinden kleinschalige asfaltwerkzaamheden plaats op de volgende locaties in Schiedam:

- Kruispunt Laan van Boles / Beatrixlaan - Churchillweg + Valeriusstraat
Duur 3/4 nachten van 23 t/m 26 september. Het gaat alleen om het kruisingsvlak. Bijzonderheden: werk zal als nachtwerk worden uitgevoerd tussen 19:00 uur s avonds en 5:00 uur s ochtends. Afgesproken met RET/brandweer dat zij altijd gebruik kunnen blijven maken van het kruisingsvlak. Voor het overige verkeer wordt in genoemde periode de kruising afgesloten en zal worden omgeleid. Minimale werkzaamheden Valeriusstraat worden gelijktijdig uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie.