Ingezonden persbericht


Nieuwe online tool voor recruiters voorspoedig van start

Recruitment Toolbox introduceert recruitment 2.0

Amsterdam, 24 september 2008. De Recruitment Toolbox, de onlangs gelanceerde nieuwe online tool voor recruiters, lanceert recruitment 2.0. Het helpt recruiters om snel, gericht en kostenefficiënt geschikt personeel te vinden. De Recruitment Toolbox (www.recruitmenttoolbox.nl) is een gratis toegankelijke website waar recruiters op basis van hun specifieke wensen een selectie kunnen maken uit beschikbare online tools. Deze gerichte werkwijze en achterliggende systematiek is een nieuwe vorm van recruitment, ook wel recruitment 2.0 genoemd.

De recruiter kan anno 2008 niet meer volstaan met het eenzijdig inzetten van één of enkele online tools bij werving en selectie. Hij zal slim moeten kiezen welke tools hij het beste (liefst in combinatie met elkaar) moet inzetten, waarbij ook een actieve participatie van de recruiter zal worden verwacht. Met recruitment 2.0 wordt de mogelijkheid geboden om als recruiter kennis te maken met een aantal typen tools die het recruitment een stuk aangenamer maken, los van het feit of het nu gaat om ''vinden of gevonden worden''.

Door internet is de markt van (corporate) recruitment enorm veranderd. Maar de tools die de afgelopen jaren sterk in opkomst zijn gekomen, werken niet meer of onvoldoende. Niet alleen laat de juiste kandidaat zich steeds lastiger 'vangen', hij maakt zelf ook steeds meer gebruik van de online platformen en tools die beschikbaar zijn gekomen.

'De Recruitment Toolbox speelt in op deze ontwikkeling, door voortdurend te zoeken naar de best beschikbare tools', aldus Kaan Anit, directeur van de Recruitment Toolbox. 'Bovendien helpen we de recruiter bij de keuze van de juiste tools en het gebruik ervan.' In deze nieuwe aanpak en werkwijze wordt gebruik gemaakt van nieuwe webtechnologieën, zoals zijn voortgekomen uit de web 2.0 technologie. Derhalve kan de werkwijze van de Recruitment Toolbox betiteld worden als recruitment 2.0.

Over Recruitment Toolbox

De Recruitment Toolbox is het eerste online adviesmiddel voor recruiters. In de veelheid van beschikbare recruitmenttools wil de Recruitment Toolbox meer transparantie bieden. Dit initiatief is gestart sinds juli 2008. Inmiddels zijn er dertien partners bij aangesloten en werken ruim 40 organisaties volgens deze methodiek.

De Recruitment Toolbox is een initiatief van Ambitious People, een werving en selectie bureau voor mensen en bedrijven met een duidelijke ambitie en/of groeistrategie. Partners van de Recruitment Toolbox zijn: Adver-Online, Ambitious People, eGrabber, Expand Online, Job Adviser, Jobbrokers, Knollenstein, MrSearch, Otys, Rise, Videoboard, Zoekmijnbaan.nl en Zubka.


---

Voor de redactie

Contactinformatie Recruitment Toolbox:

Contactpersoon: Rinkje Westra

Telefoon : (020) 570 8122

Email : rinkje@recruitmenttoolbox.nl

Adres: Jozef Israëlskade 48i (3de verdieping)

1072 SB AMSTERDAM

Met vriendelijke groet,

Rinkje

Marketing, Communicatie PR
Recruitment Toolbox BV
Emerald House
Jozef Israelskade 48i
1072 SB, Amsterdam

T: 020 - 570 81 22
F: 020 - 570 81 21
E: rinkje@recruitmenttoolbox.nl
W: www.recruitmenttoolbox.nl