Gemeente Almelo

Almelo wint met IISPA Twentse Vastgoedprijs 2008

24 september 2008 - De Gemeente Almelo heeft op woensdag 24 september 2008 in Enschede de Twentse Vastgoedprijs 2008 gewonnen voor de Internationale Indoor Sport Accommodatie Almelo. Het IISPA omvat een aantal hallen, voor breedte- én topsport, en is het grootste indoorsportcomplex van Twente. Vorig jaar won Almelo deze prestigieuze vastgoedprijs ook al. Toen wist Almelo de prijs in de wacht te slepen met het Binnenstadsplan. Andere genomineerden voor de Vastgoedprijs waren het Muziekkwartier Enschede en het nieuwe pop- en cultuurpodium Metropool in Hengelo.

IISPA gezien van voorzijde

De IISPA werd tijdens de presentatie van de Vastgoedrapportage 2008 in Enschede onderscheiden met de Twentse Vastgoedprijs.

Koppert + Koenis
Wethouder Van Broekhoven is verheugd met de onderscheiding door Twentse Vastgoedondernemers. Het ontwerp, van Koppert + Koenis Architecten uit IJsselstein, is spraakmakend door zijn vorm, situering en inrichting, die een multifunctioneel gebruik mogelijk maakt door ondermeer een flexibele tribune-indeling. Van Broekhoven: 'Met dit complex willen we de sport in Oost-Nederland een belangrijke impuls geven. Immers, topsporters inspireren jonge sporters en talenten moeten kunnen doorgroeien naar topniveau. De aanwezigheid van faciliteiten vormt een voorwaarde voor én een brede deelname én betere prestaties.'

Oplevering
De bouw van de IISPA startte in juni 2008 en wordt naar verwachting opgeleverd in het najaar van 2009. Het investeringsniveau bedraagt circa 16,5 miljoen euro.