Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 25 juni 2008

HET ECHTE LEVEN openingsfilm van het 28e Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival opent de 28e editie met HET ECHTE LEVEN, de nieuwe speelfilm van Gouden Kalfwinnaar Robert Jan Westdijk. De première vindt plaats op woensdagavond 24 september in de Stadsschouwburg van Utrecht. Tegelijkertijd presenteert het festival de film als publieksopening in meerdere Utrechtse bioscoopzalen.

HET ECHTE LEVEN is Westdijks 4e speelfilm en gaat over de jonge regisseur Martin (Ramsey Nasr) die een speelfilm maakt waarin zijn vriendin Simone (Sallie Harmsen) de hoofdrol speelt. In deze film moet zij bij wijze van liefdestest een relatie met een andere man beginnen. Het gaat echter verkeerd als Martin de mannelijke hoofdrolspeler ontslaat en vervangt door Dirk (Loek Peters), een crewlid van de film zonder acteerervaring. Omdat deze Dirk alleen zichzelf kan spelen, neemt vanaf dat moment het echte leven de overhand in Martins film.

Regisseur Robert Jan Westdijk (1964) schreef zelf het scenario voor de film. Hij studeerde in 1987 af in de richting montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Westdijks debuutfilm ZUSJE (1995), werd bekroond met het Gouden Kalf voor de Beste Speelfilm en de Prijs van de Stad Utrecht. Zijn met vier Gouden Kalveren bekroonde speelfilm PHILEINE ZEGT SORRY opende het 23e Nederlands Film Festival in 2003. Hij regisseerde verder onder meer de speelfilm SIBERIA (1998).

HET ECHTE LEVEN is geproduceerd door IDTV Film in co-productie met Fu Works en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Suppletiefonds. Naast hoofdrollen door Sallie Harmsen, Loek Peters en Ramsey Nasr worden rollen vertolkt door Loes Haverkort, Mike Libanon en Oren Schrijver.

De kaartverkoop voor de publiekspremière gaat op 11 september van start via de festivalwebsite www.filmfestival.nl. Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008.

A-Film Distribution brengt HET ECHTE LEVEN in Nederland uit. De film is vanaf 25 september 2008 in de bioscopen te zien.

EINDE PERSBERICHT