Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 5 augustus 2008

Film1 nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival heeft een nieuwe hoofdsponsor. Film1 is de vierde hoofdsponsor naast de Nederlandse Publieke Omroep, de Volkskrant en KPN.

De sponsorovereenkomst tussen Film1 en het Nederlands Film Festival behelst onder meer de adoptie van het Gouden Kalf voor de Film1 Publieksprijs. De speelfilms in de officiële competitie van het festival dingen mee naar dit Gouden Kalf. Winnaar is de regisseur van de film met de hoogste waardering van de festivalbezoeker.

Casper Keller, General Manager Film1: "We zijn zeer verheugd over ons hoofdsponsorschap van het Nederlands Film Festival. De meest recente Nederlandse films zijn al bij ons voor het eerst op TV en met deze samenwerking onderstrepen we onze liefde en steun voor Nederlandse films."

Film1 is een digitale betaal-TV-zender van Chellomedia, de Europese content en digitale diensten divisie van Liberty Global, Inc. Film1 zendt 24 uur per dag vier filmkanalen zonder reclame uit en biedt kwaliteitsfilms die in Nederland hun tv-première beleven, van kassuccessen tot onafhankelijke en arthouse films. De zender heeft exclusieve overeenkomsten met de meeste Hollywood-studio's, zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks en Disney.

Kijkers kunnen Film1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met UPC, Ziggo, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal Satelliet.

Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008.

Zie ook www.filmfestival.nl

EINDE PERSBERICHT