Stichting Kinderpostzegels Nederland


Zestigste Kinderpostzegelactie biedt
prijs en schoolreisje voor deelnemende kinderen Achmed 'Appie' Akkabi

Beste verkooptip straks beloond met
Kinderpostzegeltrofee
Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Kinderpostzegelactie kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen dit jaar meedoen aan de jubileumwedstrijd van Stichting Kinderpostzegels Nederland. De wedstrijd start op 24 september, de eerste dag waarop de kinderen op pad gaan. De groep met de beste verkooptip ontvangt op 30 oktober de Kinderpostzegeltrofee die wordt uitgereikt door Appie van Het Huis Anubis.

Daarbij maken 25 groepen kans om 20 november mee te gaan op een geheel verzorgde schoolreis naar Amsterdam, een jubileumcadeau van tnt Post aan Kinderpostzegels.

60 Jaar op pad
Bij de start van de Kinderpostzegelactie 2008 is het 60 jaar geleden dat kinderen zich voor het eerst inzetten voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. Reden voor Kinderpostzegels om de actie een feestelijk tintje te geven met een jubileumwedstrijd. Vanaf woensdag 24 september gaan 240.000 basisschoolleerlingen langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. De afgelopen zes decennia is het doel van de Kinderpostzegelactie hetzelfde gebleven: kinderen helpen andere kinderen die het minder goed hebben. Met het ingezamelde geld steunt Kinderpostzegels honderden projecten in binnen- en buitenland waarin veiligheid en ontwikkeling van kinderen in een achterstandspositie centraal staat.

Jubileumwedstrijd
Elk jaar is het voor de kinderen weer een race om zoveel mogelijk kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Daar speelt de jubileumwedstrijd op in. Welke groep heeft dit jaar de beste verkooptip en haalt daarmee de hoogst gemiddelde opbrengst per leerling binnen voor Kinderpostzegels? Iedere groep, groot of klein, maakt een kans. Het deelnameformulier kan vanaf 24 september worden ingevuld op www.klassetv.nl/kinderpostzegels. Op deze site komen ook alle ingezonden tips en opbrengsten te staan. Appie van Het Huis Anubis overhandigt donderdag 30 oktober de Kinderpostzegeltrofee op de winnende school. Vijfentwintig groepen mogen donderdag 20 november mee op schoolreis naar Amsterdam waar zij een bezoek zullen brengen aan nemo en de Amsterdam Arena.