Gemeente Harenkarspel


Harenkarspel strijdt mee om titel sportgemeente van het jaar 2008

Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en VNG organiseren in 2008 opnieuw de verkiezing van de Sportgemeente van het Jaar'.

De deelnemende gemeenten dit jaar zijn:

Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Castricum, Delft, Den Haag, Edam-Volendam, Ede, Eindhoven, Enschede, Groningen, Harenkarspel, Helden, 's-Hertogenbosch, Katwijk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rotterdam, Schijndel, Spijkenisse, Staphorst, Utrecht, Veendam, Venlo en Weert.

Het speciale thema van de verkiezingen is dit jaar Sport dichtbij' Laagdrempelig sport- en beweegaanbod op buurt- of wijkniveau. Naast een beoordeling op dit thema, vormen de sportinfrastructuur, financiën, (top)sportbeleid, participatie en accommodaties ook belangrijke beoordelingsonderwerpen. Elke gemeente in Nederland maakt een gelijke kans om de titel Sportgemeente 2008 in de wacht te slepen. Uit elk van de drie categorieën groot, middelgroot en klein worden twee gemeenten genomineerd.

Deze zes beste inzendingen krijgen bezoek van een adviescommissie. De adviescommissie adviseert de jury, die uiteindelijk de winnaar kiest.

Uit de zes nominaties kiest de jury één winnaar.

Op woensdag 24 september 2008 tijdens het landelijk congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Emmen wordt bekendgemaakt welke gemeente zich na Rotterdam in 2006 en Enschede in 2007 Sportgemeente van het jaar 2008 mag noemen. De winnaar ontvangt een geldprijs die ingezet wordt voor de lokale sport. Een promotiepakket zal de Sportgemeente 2008 ondersteunen om bekendheid te geven aan de gewonnen titel. Nova
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600