Gemeente Helmond


Mensen met ondernemerskriebels gezocht

Eind oktober 2008 start project Kansrijk Eigen Baas. Dit project geeft startende ondernemers het zetje in de rug om een eigen bedrijf te beginnen.

Voor het project is men op zoek naar 100 gemotiveerde, enthousiaste mensen met ondernemerskriebels. Het gaat hierbij om personen die momenteel in een uitkeringssituatie verkeren of werkzoekend zijn.

Looptijd

De looptijd is 6 maanden. Deelnemers werken fulltime in groepsverband vanuit een bedrijfsverzamelgebouw in het centrum van Eindhoven. Op deze locatie krijgen zij de beschikking over een coach en de belangrijkste kantoorfaciliteiten. Verder kunnen zij een uitgebreid pakket van trainingen en workshops bijwonen en worden er netwerkbijeenkomsten georganiseerd.

Methodiek

De gehanteerde methodiek is ontwikkeld aan de Universiteit Twente en bewezen in diverse projecten in Oost Nederland. Een groot aantal ondernemers is via dit project een eigen bedrijf gestart en zijn nu succesvolle ondernemers. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de deelnemende gemeenten (Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Geldrop-Mierlo) en het UWV. Met het project willen zij de uitstroom uit de uitkering en de economische bedrijvigheid in de regio stimuleren.

Deelname

Deelnemers moeten woonachtig zijn in een van de deelnemende gemeenten of ingeschreven staan bij het UWV regio Zuidoost Brabant. Ook zogenoemde Nuggers (niet uitkeringsgerechtigden) zoals thuiswerkende ouders kunnen zich aanmelden.

Ondernemersidee

Het is niet nodig dat er al een helder ondernemersidee is. De individuele zoektocht naar de gewenste vorm van ondernemen maakt onderdeel uit van het traject. Deelname aan het project is geheel kosteloos.

Informatiebijeenkomsten

Voor meer informatie bent u van harte welkom op de volgende informatiebijeenkomsten:


- 24 september van 15:00 tot 17:00 uur gemeentehuis Veldhoven


- 25 september van 15:00 tot 17:00 uur Groenkoffiehuis Geldrop


- 25 september van 19:00 tot 21:00 uur PSV Stadion Eindhoven


- 1 oktober van 19:00 tot 21:00 uur Grand Cafe Toff, Helmond

Aanmelden

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door het sturen van een mail naar Info@kansrijkeigenbaas.nl. of telefonisch bij de heer Richard Dobbelmann telefoonnummer 024-3528862. Vermeld hierbij uw contactgegevens, burgerservicenummer en eventueel welke uitkering u ontvangt. Voor verdere informatie zie ook www.kansrijkeigenbaas.nl.