Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 18 september 2008

Minister Plasterk ontvangt eerste exemplaar DE FILMPRODUCENT- HANDBOEK VOOR DE PRAKTIJK

Tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival op 24 september 2008 in de Stadsschouwburg Utrecht zal Jeltje van Nieuwenhoven, bestuursvoorzitter van het Nederlands Film Festival, DE FILMPRODUCENT- HANDBOEK VOOR DE PRAKTIJK van auteurs Carolien Croon en Stienette Bosklopper overhandigen aan minister Ronald Plasterk.

Het handboek over film- en televisieproductie is bedoeld voor producenten en studenten, maar ook voor de filmliefhebber die wil weten hoe het er achter de schermen van de Nederlandse film aan toe gaat.

De producent is de spin in het web van alle fasen in de totstandkoming van een film. Aan de hand van zijn rol wordt de organisatie en de financieringsstructuur van film uitgelegd. Alle kanten van de filmproductie komen in dit boek aan bod: van de ontwikkeling en financiering tot het productieproces zelf en de exploitatie.

De auteurs van DE FILMPRODUCENT, Carolien Croon en Stienette Bosklopper, zijn voormalig directeur respectievelijk voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS). Croon werkt sinds haar vertrek bij de NVS als zelfstandig adviseur in de cultuur- en mediasector. Stienette Bosklopper is met haar filmproductiebedrijf Circe Films doorgedrongen tot de selectie van gerenommeerde festivals als Berlijn, Cannes en Toronto.

DE FILMPRODUCENT- HANDBOEK VOOR DE PRAKTIJK is vanaf 24 september verkrijgbaar in de boekhandels.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008. Voor programma-informatie en voor kaartverkoop: www.filmfestival.nl.

EINDE PERSBERICHT