Ingezonden persbericht


24 september as.
Officiële opening kindercentrum 'de Torenmolen'

Het nieuwe kindercentrum 'de Torenmolen' in Purmerend wordt woensdag 24 september officieel geopend. Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van woningcorporatie Wooncompagnie, heeft het kindercentrum - met aparte ruimtes voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang - in samenwerking met Stichting Kinderopvang Noord-Holland (SKN) en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend ontwikkeld.

De Torenmolen biedt plaats aan twaalf kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor de buitenschoolse opvang (kinderen van 4 tot 12 jaar) zijn er ongeveer 30 plaatsen beschikbaar. Projectontwikkelaar Bert ter Haak van Bouwcompagnie spreekt van een gebouw in frisse kleurtjes op een ideale locatie. "Het kindercentrum is gevestigd in het voormalig muziekoefengebouw Van der Landhuis in de wijk Molenkoog en ligt pal naast de Montessorischool. De kinderen van die school hoeven maar een paar stappen te doen naar De Torenmolen."

Snelle oplevering
De ontwikkeling van het pand tot kindercentrum is razendsnel verlopen, aldus Ter Haak. "Ongeveer een jaar geleden zijn wij door SKN benaderd om het leegstaande pand van de gemeente te kopen en te ontwikkelen tot kinderopvang. Vervolgens hebben wij het pand gekocht, plannen gemaakt en vergunningen aangevraagd, waarna we in februari met de verbouwing zijn begonnen. Uiteindelijk is het centrum eind juli opgeleverd en kunnen de kinderen sinds 1 augustus terecht."

Mooi initiatief
Hij benadrukt dat Wooncompagnie graag aan dit soort initiatieven meewerkt. "Er bestaan enorme wachtlijsten voor dit soort kinderopvangplekken en het is mooi als we dergelijke kleinschalige opvang middenin de wijk kunnen realiseren en aanbieden."

Kinderkookvoorziening
De kinderopvang van 0 tot 4 jaar is gescheiden van de buitenschoolse opvang. "Daarnaast hebben we de ruimtes voor de buitenschoolse opvang heel divers ingericht, omdat de beleving van een kind van 4 jaar heel anders is dan dat van een kind van 12 jaar. Zo is er bijvoorbeeld een speciale hoek waar de allerjongsten spelletjes kunnen spelen en hebben de oudere kinderen hun eigen computerhoek. Ook is er een kinderkookvoorziening gemaakt. Daar kunnen kinderen onder begeleiding en spelenderwijs de eerste beginselen van het 'voor je zelf zorgen' onder de knie krijgen", vertelt Ter Haak.

Opmerking voor de pers
De pers is van harte welkom bij de officiële opening van 'de Torenmolen'. Het adres: Torenmolen 7, 1444 GE, Purmerend. De ontvangst is om 17.15 uur in de tuin van het kindercentrum, bij slecht weer in de naastgelegen Montessorischool. De officiële opening vindt vervolgens plaats om 17.30 uur.

Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl


---- --