Gemeente Rotterdam

In de wijkparkeergarages moet het ook Schoon, heel en veilig zijn. Daarom gaat Stadstoezicht het misbruik van de wijkparkeergarages aanpakken.

Misbruik wijkparkeergarages Oude Westen aangepakt

In de wijkparkeergarages moet het ook Schoon, heel en veilig zijn. Daarom gaat Stadstoezicht het misbruik van de wijkparkeergarages aanpakken. Op 24 september zijn de parkeergarages in het Oude Westen zijn het eerst aan de beurt.

Schoon, heel en veilig
Enkele autos in de wijkparkeergarages verkeren in een zeer slechte staat. De technische staat van deze voertuigen is zelfs zo slecht dat ze niet meer kunnen rijden. De wijkparkeergarages zijn niet bedoeld als opslagplaats voor defecte autos, waar de eigenaar in de meeste gevallen ook niet meer naar omkijkt. Maar er zijn ook illegaal geparkeerde autos aangetroffen, dus zonder abonnement geparkeerde autos. Deze auto's worden zonder meer uit de parkeergarages verwijderd en afgevoerd.

Abonnementhouders geïnformeerd
Eind augustus zijn de abonnementhouders per brief over de schoonmaakactie geïnformeerd. Zij hebben dus ruim de tijd gehad om de autos die niet meer in staat zijn om te rijden zelf te verwijderen. Als deze auto's op 24 september worden aangetroffen, worden zij direct weggesleept en afgevoerd.

Melding afgevoerde autos
In iedere wijkparkeergarage hangt een poster waarop de kentekens worden vermeld van de autos die zijn weggesleept. De eigenaren van de autos kunnen na betaling van de wegsleep- en opslagkosten hun voertuig weer terug krijgen. Worden de autos niet opgehaald, dan zal Stadstoezicht de auto's verkopen.

Bron: Communicatie STZ, 22-09-2008