Politie Amsterdam-Amstelland'Kruip in de huid van een rechercheur en volg de hints' / (22/09/08)

Tweede reeks aanwijzingen 'Platenmoord' op TV Noord-Holland Amsterdam, maandag 22 september 2008.

De politie organiseert een spel waar iedereen de komende drie weken via enkele media aan mee kan doen. De ontknoping volgt op de Landelijke Politiedag op zaterdag 11 oktober waarbij in de plaatsen Amsterdam, Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Purmerend en Weesp de 'plaats delict' is ingericht. Daar zijn ook echte forensisch rechercheurs aanwezig die de finale vragen kunnen beantwoorden.

Met het spel zijn bijzondere prijzen te winnen zoals een dag op pad met de korpschef, het volgen van een politietraining of een kijkje achter de schermen van de forensische recherche. Ga de uitdaging aan en speel mee!

Informatie

Om mee te spelen is het van belang om de uitzendingen van het opsporingsprogramma 'Ter Plaatse' (RTVNH) te volgen. De eerste uitzending was vorige week. Daarin werden de beelden getoond van de crimescene met daarbij allerlei aanwijzingen in de vorm van sporen op de plaats delict. Mocht u de uitzending hebben gemist dan kunt u die terugkijken op www.ter-plaatse.nl. De informatie staat ook op de politiewebsite. http://www.politie.nl/Noord-Holland_Noord. Woensdag 24 september volgt de tweede aflevering in 'Ter Plaatse'. Mis die dus niet!

Spel

Het spel draait om een moord op de gefingeerde platenbaas Herman Brodstein. Zijn bloedmooie secretaresse treft hem dood aan in zijn kantoor. Hij is vermoord door twee schoten uit een pistool. Er komen woensdag vier verdachten in beeld. Wie heeft deze laffe daad op zijn of haar geweten?

Schrijfster

Het spannende moordscript is geschreven door Patricia van Mierlo (1954). Zij is scenarioschrijfster en heeft onlangs haar eerste thriller geschreven onder de titel 'De namen van Maria'.

Meedoen

Kijk om verder mee te doen naar de uitzending van Ter Plaatse van Radio en TV Noord-Holland op woensdag 24 september. De uitzending begint op 17.20 uur en wordt vanaf 18.30 uur ieder uur herhaald tot de volgende dag. Speur naar sporen, luister naar verklaringen van getuigen en probeer verbanden te leggen. Los deze zaak op en maak kans op één van de vele prijzen!
Aanhouding na diefstal uit auto / Beukenplein (22/09/08)

De politie heeft zondagavond rond acht uur een 14-jarige jongen aangehouden op het Beukenplein wegens verdenking van diefstal van koffers uit de kofferbak van een personenauto.

Een oplettende getuige verstrekte de politie het signalement van de verdachte.

Agenten sloegen aan op het uiterlijk van de jongen omdat ze kort ervoor een gesprek hadden gevoerd met de veertienjarige. Vrij snel trof de politie de Amsterdammer aan op het Beukenplein en werd hij aangehouden. De verdachte bleek inmiddels van kleding te zijn gewisseld.

Om diefstal uit voertuigen te voorkomen adviseert de politie om waardevolle voowerpen altijd uit de auto te halen. Sluit de auto altijd goed af en maak eventueel gebruik van een goedgekeurd autoarlarm.