ff-tjes koken
Rondje Europa

In 2007 werd gevierd dat het Verdrag van Rome 50 jaar geleden in Italië ondertekend werd. Om deze feestelijke herdenking op te luisteren presenteerden in Nederland wonende kinderen uit 27 EU-landen hun favoriete recept. De gerechten werden geproefd en gekeurd door negen ambassadeurs, waarondermet als gastheer de Italiaanse ambassadeur, zijne excellentie Gaetano Cortese.

Bestellen:
fftjes koken: rondje Europa
fftjes koken: rondje Europa
Ch. Borggreve & G. Hahn

De recepten zijn opgenomen in het kookboek
ff-tjes koken, rondje Europa van Charlotte Borggreve en Gerda Hahn, die eerder het boek ff koken schreven. De kinderen vertellen in
ff-tjes koken iets over het land van hun ouders en/of grootouders en de eetgewoonten daar. In het Nederlands en Engels geven ze het geheime recept van papa voor een Franse 'Charlotte au chocolat' prijs, gebruiken ze tomatensaus van hun Italiaanse nonno en duikt het lievelingsrecept voor romige kersensoep van tante uit Hongarije ineens weer op. De authentieke recepten zijn zo bewerkt dat ook kinderen in de basisschoolleeftijd ze kunnen maken.

ff-tjes koken
EZ Cookin'
Charlotte Borggreve en Gerda Hahn
ISBN 978 90 230 1217 7
E 19,90
Met een voorwoord van Laurens Jan Brinkhorst

Presentatie
Woensdag 24 september, van 16.00 tot 17.00 uur wordt ff-tjes koken gepresenteerd in het Hilton in Amsterdam (Apollolaan 138) en wordt het eerste exemplaar door de Italiaanse ambassadeur, Gaetano Cortese, overhandigd aan de kinderen die hebben meegewerkt aan het boek. U bent van harte uitgenodigd dit feestelijke moment mee te maken.


Ingezonden persbericht