Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 23 september 2008

Pierre Wind kookt in Madurodam

Op woensdag 24 en zaterdag 27 september van 12.00 tot 18.00 uur staat Madurodam geheel in het teken van smaak en eten. In het kader van de Week van de Smaak kookt tv-kok Pierre Wind daar in de kleinste keuken van Nederland. Hij gebruikt piepkleine pannen op een minifornuis en laat kleine hapjes proeven. Kinderen die in Madurodam zijn helpen Pierre in zijn kleinste keuken.

Vele activiteiten
In het park wordt een parcours uitgezet met verschillende proeven en spelletjes over eten. Kinderen maken een spannende ontdekkingsreis langs alle proeven en leren zo spelenderwijs van alles over eten. Het parcours wordt georganiseerd door het landelijke programma Smaaklessen, ter ere van de uitgave van de Smaaklessen Scheurkalender 'Scheur raak met Smaak! 2009'.

Week van de Smaak
De week van de smaak vindt plaats van 22 tot en met 28 september 2008. Door heel Nederland zijn diverse evenementen rondom het thema 'smaak' georganiseerd. Vorig jaar was de eerste editie. De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Euro-Toques, smaakambassadeur Pierre Wind, Slow Food, Streekeigen Producten Nederland, Kunsthal Rotterdam en Biologica.


---

Noot voor de redactie (