Gemeente Winterswijk


Gemeentelijke erepenning voor Dick Veenhuis


23 september 2008

Winterswijk - Op dinsdagavond 23 september heeft burgemeester Thijs van Beem namens de gemeenteraad de heer Dick Veenhuis onderscheiden met de gemeentelijke erepenning. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Stichting Waddenvakanties in De Vleugel. Met de onderscheiding geeft de gemeenteraad blijk van haar waardering voor de jarenlange inzet die de heer Veenhuis voor Winterswijk heeft getoond.

De meest bekende verdienste van de heer Dick Veenhuis is zijn inzet voor Kamp Wenters. Dick Veenhuis was zestig jaar geleden één van de oprichters van dit welbekende kamp: een bijzondere schoolvakantie waarbij leerlingen uit de laatste klas van het openbare basisonderwijs een week naar Vlieland toegaan. Dit jaar viert Stichting Waddenvakanties het feit dat dit kamp al zestig jaar op rij succesvol en tot groot plezier van de kinderen van het openbare basisonderwijs georganiseerd wordt.

Overige verdiensten
Naast kamp Wenters heeft Dick Veenhuis zich ook op andere manieren voor Winterswijk ingezet: gedurende vele jaren heeft hij opgetreden als Sint Nicolaas tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Daarnaast was hij vanaf halverwege de jaren zeventig als voorzitter van de Werkgroep Schoolbiologie betrokken bij het ontwikkelen van lespakketten. Verder werkte hij tot 2005 als vrijwilliger bij het Natuur- en Milieu-educatiecentrum, een initiatief dat vanuit de Werkgroep Schoolbiologie ontwikkeld is. Als bestuurslid van Vereniging Volksfeest heeft hij meegewerkt aan verschillende activiteiten tijdens het Volksfeest. Ook heeft hij als Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand vele echtparen een fijne huwelijksdag bezorgd. Tot slot heeft hij veel betekend als inspirerendehoofdmeester en directeur bij resp. school Corle en Kohnstamm-school.