Arcadis NV

PERSBERICHT

ARCADIS WINT GROTE INFRASTRUCTUURPROJECTEN IN POLEN

ARNHEM, 24 SEPTEMBER 2008 - ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft in Polen meerdere grote infrastructuurprojecten binnengehaald met een totale waarde voor ARCADIS van circa EUR 20 miljoen. Het gaat om twee wegenprojecten en twee spoorwegprojecten. Tot 2013 zal Polen, met steun van fondsen van de Europese Unie, ongeveer EUR 28 miljard investeren in wegen en spoorwegen.

De wegenprojecten betreffen 135 km van de snelweg S19, een belangrijke doorgaande verbinding in Oost Polen. Voor de secties tussen Lutoryz en Barwinek en tussen Nisko en Stobierna zal ARCADIS het ontwerp maken en toezien op de uitvoering. Voor de eerste 87 km werkt ARCADIS samen met partner Mosty Katowice. Het tweede deel van 48 km, wordt door ARCADIS alleen ontworpen. De klant is het Poolse Directoraat Generaal voor Nationale Wegen en Snelwegen. Het ontwerp moet voldoen aan alle milieueisen. De weg zal de economische groei in Oost Polen bevorderen en is van belang voor de Europese voetbal-kampioenschappen EURO 2012 die door Polen en Oekraïne worden georganiseerd.

De spoorwegprojecten betreffen haalbaarheidsstudies voor de modernisering van twee stukken spoor tussen Miedzylesie en Wroclaw en tussen Kostrzyn en Szczecin. Van dit project zal 85% worden gefinancierd door het Cohesie Fonds van de Europese Unie. Voor beide secties zullen consortia waar ARCADIS deel van uitmaakt de documentatie verzorgen voor het preontwerp inclusief een (kosten)technische analyse, milieueffectrapportages en de documentatie om medefinanciering door de Europese Unie te realiseren. De modernisering maakt sneller verkeer, en dus meer capaciteit, mogelijk voor vrachttreinen (120 km/h) en passagierstreinen (160 km/h), met meer veiligheid en comfort voor de reizigers.

"We profiteren duidelijk van de sterke vraag naar infrastructuurdiensten in de Poolse markt," aldus Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "Hiermee blijkt tevens dat we met de overname van railspecialist Elekol eerder dit jaar een juiste stap hebben gezet. De combinatie van onze infrastructurele kennis en onze expertise op milieugebied maakt ons een marktleider in Polen."

ARCADIS is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs- en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, milieu en gebouwen. We werken aan de verbetering van mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen tussen de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 13.500 medewerkers en meer dan EUR 1,5 miljard omzet, heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: 026-3778604, buiten kantooruren 06-2706-1880; e-mail: j.slooten@arcadis.nl Bezoek ons op internet: www.arcadis-global.nl

ARCADIS NV
Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com
Handelsregister
09051284

---- --