Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Welke school heeft de knapste klas van Nederland?

24 september 2008

Dit is een gezamenlijk persbericht van VPRO en NWO

Welke school heeft de knapste klas van Nederland?

De Nationale Wetenschapsquiz Junior gaat op zoek naar de knapste klas van Nederland. In de juniorquiz strijden vier basisschoolklassen met elk drie klassenvertegenwoordigers om de eretitel en een ontdekkingsreis voor de hele klas. De quiz wordt gepresenteerd door Winfried Baijens.

Welke school heeft de knapste klas van Nederland? Tijdens de selectiedagen op 11 en 18 oktober bij de VPRO in Hilversum worden uit alle aanmeldingen vier basisschoolklassen uitgekozen die kans maken op de eretitel en een ontdekkingsreis. Tijdens de uitzending moeten de klassen laten zien hoe slim ze zijn door vragen te beantwoorden en proefjes te doen.

Winfried Baijens

Winfried Baijens (1977) werkte na zijn journalistiekopleiding een aantal jaar voor NOVA. In 2003 werd hij verslaggever en presentator van het Jeugdjournaal en in 2007 presenteerde hij het NOS Journaal op 3. Tegenwoordig heeft hij een eigen radioprogramma op 3FM. In de nacht van dinsdag op woensdag, van 01.00 tot 04.00 uur presenteert hij zijn show 'Beter Laat Dan Nooit'.

Aanmelden voor de selectiedag?

Om mee te kunnen doen met de selectiedag verwachten we van elke klas een volledig ingevuld aanmeldingsformulier, het antwoord op een aantal leuke, wetenschappelijke vragen en een klassenfoto. Aanmeldingen dienen op 30 september binnen te zijn bij de VPRO. De voorwaarden en het aanmeldingsformulier met vragen zijn te vinden op: www.deknapsteklasvannederland.nl.

Nationale Wetenschapsquiz

De Nationale Wetenschapsquiz Junior is een jaarlijks terugkerend programma van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De vragen van juniorquiz staan vanaf zaterdag 29 november in bijna alle dagbladen, de VPRO-gids en op internet.

..............................

Nadere informatie bij:

* Kim van den Wijngaard (NWO, Voorlichting en Communicatie)
* t.: +31 (0)70 344 0542, wijngaard@nwo.nl
* Avital Lievendag (NWO, Voorlichting en Communicatie)
* t.: +31 (0)70 344 0573, lievendag@nwo.nl


* Mieke Manders (VPRO, persvoorlichting)
* t.: +31(0)35 671 2374, pers@vpro.nl


* Zie ook: www.deknapstefamilievannederland.nl