Konftel introduceert innovatieve IP-conferentietelefoon

24/09/2008 09:10

PR Newswire

UMEA, Sweden, September 24 /PRNewswire/ -- Konftel, toonaangevend leverancier van conferentietelefoons in Europa, introduceert Konftel 300IP, een conferentietelefoon op basis van SIP-technologie met een aantal innovatieve functies. Met de 300IP kunt u lokaal vijfvoudig bellen, vooraf geprogrammeerde groepen bellen en gesprekken opnemen en opslaan op een geheugenkaart. Persoonlijke contacten en instellingen kunnen worden opgeslagen door gebruikersprofielen aan te maken. De telefoon is uitgerust met de door Konftel gepantenteerde OmniSound 2.0-geluidstechnologie, een technologie die kristalhelder geluid biedt met breedband.

"Onderzoek wijst uit dat het aantal teleconferenties in de toekomst zal toenemen vanwege de bijbehorende tijdbesparende, economische voordelen en milieuvoordelen. Een toenemend aantal bedrijven vervangt hun telefooncentrale door IP-telefonie. Daarmee besparen ze geld en kunnen ze hun communicatie veel beter coördineren. Met name voor deze bedrijven is de Konftel 300IP een interessante optie", zegt Peter Renkel.

De Konftel 300IP kan zowel worden aangesloten op een IP PBX-systeem als rechtstreeks op een VoIP service provider. De telefoon is gebaseerd op SIP (RFC 3261) en is compatibel met de meeste op de markt verkrijgbare SIP-platforms. Om de aansluitingsmogelijkheden te vereenvoudigen, ondersteunt de Konftel 300IP ook Power over Ethernet.

De Konftel 300IP heeft een ingebouwde opnamefunctie op een SD-geheugenkaart en het is de eerste IP-conferentietelefoon op de markt die de mogelijkheid van lokaal vijfvoudig bellen biedt. De telefoon is ook voorzien van een conferentiegids waarmee u nu vooraf geprogrammeerde groepen kunt bellen met een simpele druk op een paar toetsen. Een web-based configuratie van contacten en instellingen betekent dat de telefoon eenvoudig te bedienen is en het feit dat de instellingen en contacten kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd, betekent tegelijkertijd een enorme vereenvoudiging van het installatieproces. Met de Konftel 300IP kunt u persoonlijke gebruikersprofielen aanmaken die toegang geven tot contacten en instellingen als de gebruiker inlogt.

De Konftel 300IP kan worden aangepast voor gebruik in grote vergaderruimten. Er is een mogelijkheid om uitbreidingsmicrofoons, een extern hoofdtelefoon en een luidsprekersysteem op de telefoon aan te sluiten. De telefoon is klaar voor toekomst en kan worden geüpgraded met slimme functies.

"We zijn zeer tevreden dat we ons productassortiment hebben kunnen uitbreiden met een van de meest geavanceerde IP-conferentietelefoons momenteel op de markt verkrijgbaar. We bieden nu een telefoon die alle voordelen van een IP-telefoon combineert met al onze innovatieve functies", aldus Peter Renkel, CEO van Konftel.

De Konftel 300IP zal verkrijgbaar zijn vanaf december 2008.

Op http://www.konftel.com/PR080922 kunt u afbeeldingen met hoge resolutie downloaden.

Over Konftel

Konftel AB is een van de toonaangevende producenten van
conferentietelefoons in Europa. Sinds 1988 hebben we conferentietelefoons ontwikkeld met de gepatenteerde audiotechnologie OmniSound(R), een systeem waarmee u verzekerd bent van kristalhelder geluid. Onze producten worden wereldwijd onder de naam Konftel op de markt gebracht. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Umeå, Zweden en we hebben dochterondernemingen in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over ons bedrijf en onze producten vindt u op http://www.konftel.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Peter Renkel, CEO, +46(0)90-70-64-74, peter.renkel@konftel.com

Tommy Edlund, Productmanager, +46(0)90-70-64-81,
tommy.edlund@konftel.com
Neem voor meer informatie contact op met: Peter Renkel, CEO, +46(0)90-70-64-74, peter.renkel@konftel.com; Tommy Edlund, Productmanager, +46(0)90-70-64-81, tommy.edlund@konftel.com


-