EDHEC introduceert ORTEC Finance/ FinX Research Chair in Private ALM

24/09/2008 08:50

ORTEC Finance bv

EDHEC Risk and Asset Management Research Centre en ORTEC Finance kondigen de oprichting van een Research Chair in Private Asset Liability Management (ALM) aan. Deze onderzoekspositie beoogt een beter begrip te vormen betreffende de toepassing van ALM methodologie in Private Wealth Management (PWM), en omvat een driejarig onderzoeksprogramma aangestuurd door een gemeenschappelijke EDHEC/ORTEC commissie.

Asset Liability Management is een belangrijke methodiek om de verwachtingen van cliënten te managen en voorkomt de affaires met beleggingspolissen en andere financiële producten.

"Recent EDHEC onderzoek heeft aangetoond dat Asset Liability Management de meest natuurlijke benadering is voor het opstellen van echt klantgerichte diensten bij vermogensplanning, waarbij klantdoelstellingen centraal staan. Wij zijn verheugd om nader onderzoek op dit gebied te doen binnen het kader van dit unieke en baanbrekende samenwerkingsverband met ORTEC Finance," aldus Noël Amenc, de directeur van de EDHEC Risk and Asset Management Research Centre.

"ORTEC Finance is zeer vereerd om met EDHEC samen te kunnen werken in het snel opkomende gebied van Private ALM. Wij kijken dan ook met grote verwachting vooruit om de academische grondslagen waarop de Private ALM oplossingen zijn gefundeerd verder te kunnen ontwikkelen. Zelf ontplooien wij reeds enkele jaren onze eigen onderzoeksactiviteiten op dit terrein en bezitten daarnaast veel praktische ervaring in het leveren van diensten aan banken, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeraars.Dit alles heeft zijn oorsprong in onze toonaangevende rol in de institutionele ALM sector in de laatste twintig jaar. De samenwerking met de EDHEC Risk and Management Research Centre is dan ook uitermate passend en wat ons betreft een logische stap. Wij zijn zeer enthousiast dat onze klanten hier in de nabije toekomst van kunnen en zullen profiteren," was het commentaar van Ton van Welie, de CEO van ORTEC Finance.

In het eerste jaar zal het onderzoek zich voornamelijk richten op de superioriteit van de ALM benadering in Private Wealth Management. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteedt aan een optimale allocatie nu, maar ook aan een passende beleggingsstrategie naar de toekomst. De strategie moet aansluiten op de levensloop van cliënten (Life Cycle), zoals dit zich in de academische literatuur van de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld. Vervolgonderzoek gedurende de loop van dit driejarige project zal de tekortkomingen van de huidige Private Wealth Management praktijken blootleggen en die met de 'best practices' voor Private ALM vergelijken. Daarnaast zal onderzoek worden gedaan naar de wijze waarop je met inflatie kunt omgaan. Dit laatste betreft dan zowel algemene inflatie (globale prijs index) als specifieke gevallen van inflatie, bijvoorbeeld de gevoeligheid voor inflatie van de "High Net Worth Individuals" (HNWI's).

Alle resultaten voortvloeiend uit de Private ALM Research Chair, geheel in lijn met EDHEC's "Research for Business" credo, zullen wijd verspreid worden onder professionals in de financiële wereld, voornamelijk via de speciale website (www.edhec-risk.com) en tijdens diverse bijeenkomsten georganiseerd door EDHEC.

http://www.edhec-risk.com