Archidex.nl: Lancering unieke website voor online woningontwerpen

24/09/2008 09:18

IDX Architecten bv

Archidex presenteert vandaag haar nieuwe website voor online woningontwerpen: www.archidex.nl Een uniek concept voor de particuliere opdrachtgever die op zoek is naar een betaalbaar woningontwerp.

Wie tegenwoordig op zoek is naar een woningontwerp heeft in feite twee opties: kiezen voor een cataloguswoning (nadeel: aannemergebonden), of een ontwerp laten maken door een traditionele architect (nadeel: hoge kosten). Archidex slaat een nieuwe weg in door een groot aantal woningontwerpen online aan te bieden; onder architectuur, maar tegen een scherpe prijs. De opdrachtgever behoudt echter alle mogelijkheden om het ontwerp aan te laten passen aan zijn persoonlijke wensen en eisen. Ook kan de particuliere opdrachtgever een woning op maat laten maken. Volgens oprichter Robert Albers kan dan ook met recht gesproken worden van een trendbreuk met de traditionele architect.

Trendbreuk met traditionele architect

Door gebruik te maken van het internet kan interactief en snel tot een passend ontwerp gekomen worden. De bezoeker kan namelijk zelf achter het scherm reeds een beeld vormen van het gewenste gevelontwerp en plattegronden. Het grote aanbod, de flexibiliteit binnen de ontwerpen en de zelfwerkzaamheid van de bezoeker maakt het mogelijk om het woningontwerp tegen een scherp tarief aan te bieden. De particuliere opdrachtgever is hierdoor aanzienlijk voordeliger uit in vergelijking tot een ontwerp via een traditionele architect.

WoonwensTool

De site biedt een aantal gebruiksvriendelijke hulpmiddelen die de bezoeker helpt om zijn eisen en wensen vast te leggen. Een voorbeeld hiervan is de WoonwensTool waarmee de bezoeker eenvoudig zijn wensen ten aanzien van de plattegronden kan vastleggen. Dit gebeurt echter niet op basis van traditionele vierkante meters, maar in de vorm van een ruimtebeschrijving. Er kan bijvoorbeeld aangegeven worden dat het ontwerp moet voorzien in een ruime keuken met kookeiland of een ruime slaapkamer met inloopkast. 'Deze termen zijn voor de bezoeker veel gemakkelijker voor te stellen dan een ruimte uitgedrukt in vierkante meters', zegt oprichter Robert Albers.

Transparante prijsopbouw

Op basis van de ingebrachte ruimtes genereert de WoonwensTool automatisch de geschatte bouwkosten. Dit geeft vooraf de duidelijkheid die een opdrachtgever wenst, juist nu de bouwkosten extreem gestegen zijn. Bovendien biedt Archidex haar ontwerpen aan voor vaste prijzen. Reeds vanaf 750,- euro zijn woningontwerpen beschikbaar. De opdrachtgever komt dus niet voor onprettige verrassingen te staan, iets wat via een traditionele architect meer regel dan uitzondering is. Kortom, Archidex.nl heeft een formule waarmee het een unieke speler op de woningmarkt wordt.

http://www.archidex.nl