Ingezonden persbericht


8b056a.gif

Aladdin lanceert eToken PKI Client 5.0

Nieuwe oplossing plaveit de weg voor nieuwe authenticatieoplossingen

IJsselstein, 24 september 2008 Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), specialist in beveiliging, authenticatie, DRM en contentbescherming, heeft versie 5.0 van zijn eToken PKI Client software gelanceerd. Deze oplossing is de basis van de PKI-authenticatieoplossingen van Aladdin en loopt sterk voorop op het gebied van encryptie.

Public Key Infrastructure (PKI) vormt de basis voor authenticatie, digitale handtekeningen en niet-herroepbaarheid. De nieuwste versie van eToken PKI Client biedt een uitgebreid raamwerk voor het creëren van een veilige methode voor informatiedeling op basis van Public Key cryptografie.

De nieuwe versie van eToken PKI Client past naadloos in Aladdins traditie op het gebied van krachtige authenticatieoplossingen. De nieuwe versie loopt daarbij vooruit op het eToken 5.0-productportfolio dat nieuwe mogelijkheden en een sterkere gebruikerservaring zal bieden.

eToken PKI Client 5.0 sluit aan op nieuwe producten, waaronder eToken Token Management System 5.0 (TMS). eToken PKI 5.0 voor Windows zal snel gevolgd worden door een Linux- en Apple Macintosh-versie. Zo speelt Aladdin optimaal in op de eisen en wensen van klanten.

"Aladdin eToken PKI Client 5.0 gaat de basis vormen van een nieuwe generatie authenticatieoplossingen", zegt Shlomi Yanai, vicepresident van de Authentication Business Unit van Aladdin Knowledge Systems. "eToken PKI 5.0 is de eerste in een nieuwe reeks oplossingen waarmee we onze positie als leider in authenticatie bevestigen. Ook zorgt de nieuwe lijn voor uitbreiding in nieuwe markten, waaronder die voor authenticatie in de consumentenmarkt."

Nieuwe features om veilige toegang te garanderen bevatten een uitgebreidere Password Complexity Module voor sterkere wachtwoorden, betere beheermogelijkheden en het makkelijker updaten van de oplossing.

eToken Client 5.0 voorziet in een efficiënte methode voor het beheren van toegang. Beheerders kunnen twee verschillende permissiesets definiëren: één voor beheerders en één voor niet-beheerders. Verder kan de toegang tot verschillende onderdelen van de PKI Client apart ingesteld worden.

Aladdin heeft verder de beheermogelijkheden van de nieuwe versie sterk uitgebreid. Dankzij een ingebouwd logmechanisme zijn tevens geavanceerde ondersteuning en foutopsporing mogelijk. Gebruikers zijn nu ook in staat om opgeslagen dataobjecten te wissen, zoals certificaten of SSO-profielen, zonder dat de token volledig geïnitialiseerd moet worden. Door de naadloze inzet van service packs zijn supportissues tot een minimum teruggebracht.

Gebruiksgemak heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe versie. Dat blijkt onder meer uit mogelijkheden als

domeinwachtwoordsynchronisatie (Windows logon). Ook zijn de ondersteunde talen uitgebreid. De oplossing is nu beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Pools. Binnenkort komen daar nog Japans, Koreaans, Thais, Chinees, Frans en Portugees bij.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot en met bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik

en -toegang, en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.