Ingezonden persbericht


Spaanse voetbal weer op Nederlandse buis

Amsterdam, 24 september 2008 Sport1 heeft voor het seizoen 2008 2009 als enige Nederlandse partij de uitzendrechten verworven van de Primera Division. Het gaat hier om de rechten van alle live-wedstrijden, de samenvattingen en de online-rechten.

Vorig seizoen is het Spaanse voetbal niet te zien geweest op de Nederlandse televisie. Na een jaar van onduidelijkheden over de uitzendrechten zijn we verheugd dat we het seizoen 2008-2009 van de Primera Division weer aan onze programmering kunnen toevoegen, zegt Jeroen Oerlemans, managing director van Sport1. Vooral Real Madrid kan met van Nistelrooij, Robben, Sneijder, Drenthe en nieuwe aanwinst van der Vaart op de interesse van veel Nederlandse voetballiefhebbers rekenen. Met recht kunnen we nu stellen dat de beste Nederlandse voetballers in Europa s mooiste competities alleen bij Sport1 gevolgd kunnen worden.

Met de uitzendrechten van de Primera Division heeft Sport1 zich verzekerd van beelden uit alle buitenlandse competities in de top van de UEFA Ranking zoals de English Premier League, de Italiaanse Serie A, de Bundesliga en Ligue1. Daarnaast zijn alleen op Sport1 alle wedstrijden uit de UEFA Champions League rechtstreeks te volgen.

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en zes extra kanalen voor live evenementen, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Chellomedia Communications

Michiel Gosens, Tel. 020-778 9684

Email: communications@lgi.com