Ingezonden persbericht


Persbericht Winnaars Welcome Awards

AMSTERDAM, 24 SEPTEMBER 2008

Tijdens het spetterende Welcome Gastvrijheid Gala op dinsdag 23 september in de Beurs van Berlage zijn de eerste Welcome Awards uitgereikt aan de meest gastvrije organisaties en personen van Amsterdam.

Winnaars in de categorie Attractie / Evenement zijn de Amsterdam Gay Pride (organisatie) en Anna Bouwman, coördinator vrijwilligers Over het IJ Festival (individu). De meest gastvrije Amsterdamse Horecaonderneming is het Wereld Eethuis Bazar (organisatie), Sadiq Siderius, buitenportier NH Grand Hotel Krasnapolsky (individu) won de Welcome Award voor de meest gastvrije horecawerknemer. De Award voor het best Dienstverlener / Vervoers bedrijf ging naar het GVB (organisatie), Jessica Schrier, receptionist Camping Zeeburg (individu) nam in diezelfde categorie de Award voor beste dienstverlenende werknemer mee naar huis. In de categorie Museum/ Theater ging de prijs naar Koninklijk Theater Carré (organisatie), beveiliger Stedelijk Museum Milos Begenisic (individu) won de Award in voor gastvrije werknemer in diezelfde categorie. In de laatste categorie, Detailhandel, ging de Award voor meest gastvrije organisatie naar de Bijenkorf, Pamela de Jong (individu), senior salesmanager Coster Diamonds, ging naar huis met de Award voor meest gastvrije werknemer in de categorie Detailhandel. Een speciale Welcome Amsterdam Award werd uitgereikt aan Peter Becker (Canal Company) voor al zijn inzet voor de stad, met name op het water.

De Welcome Awards voor organisaties zijn tot stand gekomen door enquêtes te verspreiden onder Amsterdammers en bezoekers van Amsterdam. De winnende individuen hebben ieder meegedaan aan een Welcome Training, en zijn door hun leidinggevenden voorgedragen voor een Welcome Award. Zowel de organisaties als de individuen zijn met een mystery visit bezocht door het Amsterdamse bedrijf Quality Building, om zo objectief te kunnen rapporteren naar de vakjury: Ernst Veen, Wouter Fijnaut en voorzitter Lodewijk Asscher. De Awards met prijzenpakket werden uitgereikt door Roberto Payer, (directeur van het Hilton Hotel Amsterdam).

Op het Gastvrijheid Gala werd teruggeblikt op het eerste jaar Welcome in Amsterdam. Het afgelopen jaar organiseerde het projectbureau Welcome gastvrijheidpresentaties, - trainingen en -workshops voor taxichauffeurs, serveersters, winkelbediendes, hoteldirecteuren en de gemeentelijke loketbeambten. In haar eerste jaar heeft Welcome meer dan 6.000 dienstverleners getraind. Bezoekers waarderen de stad inmiddels met een ruime acht.

Het Welcome Gastvrijheid Gala wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken en Canal Company Noot aan de redactie: voor informatie en foto's van deze avond kunt u contact opnemen met Angelina Kroft projectbureau Welcome angelina@welcomeamsterdam.nl Tel: 020 624 63 80


---- --