Ingezonden persbericht


Persbericht

MoneYou lanceert nieuwe online spaarrekening met 5,1% rente

Amersfoort/Rotterdam, 24 september 2008 Met een rentepercentage van 5,1% biedt MoneYou, als Nederlandse financiële dienstverlener, een hoge spaarrente in combinatie met het gemak van een online spaarrekening.

Huidige spaarmarkt
Met een spaartarief van 5,1% voor de MoneYou spaarrekening (altijd vrij opneembaar) biedt MoneYou een nieuw Nederlands alternatief voor de veelal buitenlandse spaarbanken. De spaarder is zich steeds meer bewust van de rente die ze op haar spaargeld krijgt. Verreweg het grootste deel van de spaarders heeft echter nog geen overstap gemaakt naar een andere aanbieder. Wij willen niet alleen op prijs concurreren maar verwachten dat we veel spaarders aanspreken met de combinatie van een hoge rente, een heel goed en makkelijk product, aangeboden door een Nederlandse financiële dienstverlener , aldus Koos van der Veen, Directeur MoneYou Sparen.

Gemak en 'self service'
MoneYou staat voor gemak. Zo kan het openen van een spaarrekening geheel via internet worden uitgevoerd. Uniek aan deze rekening is dat je kunt sparen voor een doel. Je kunt je geld heel gemakkelijk verdelen over meerdere 'potjes'. Denk aan een potje voor de nieuwe auto, een potje voor de studie van de kinderen of een potje voor een wereldreis. Daarnaast biedt MoneYou de mogelijkheid om een deel van het spaargeld 1 of 2 jaar vast te zetten. De klant krijgt die periode dan gegarandeerd 5,3% voor 1 jaar vast of 5,1% voor 2 jaar vast. Toch is die hoge rente niet het allerbelangrijkste volgens Koos van der Veen. "De meeste mensen kijken verder dan alleen de rente. Ze hebben steeds vaker behoefte aan gemak en self service en slimme producten die hen daarbij helpen. Dus gewoon thuis op de bank bankieren, met de laptop op schoot. En dat is precies wat MoneYou biedt: duidelijke en transparante financiële producten voor de prijsbewuste consument .

Einde persbericht

Noot voor de redactie (