Ingezonden persbericht


Toegangscontroleoplossing van Juniper Networks meest complete volgens toonaangevend analysebureau

Juniper Unified Access Control biedt hoogste score van huidige aanbod NAC-leveranciers

Schiphol-Rijk, 24 september 2008 Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) is door Forrester geplaatst als Leader in het rapport van september 2008: Forrester Wave: Network Access Control, Q3 2008 . Het rapport evalueert tien Network Access Control-leveranciers (NAC) op basis van 73 criteria aangaande het productaanbod, de strategie en de aanwezigheid in de markt. Juniper scoorde het hoogste voor het totale huidige aanbod.

Volgens het rapport is Juniper Networks Unified Access Control (UAC) de meest complete NAC-oplossing (&) met een indrukwekkend scala van afdwingmogelijkheden en implementatiestanden. Juniper heeft met name de hoogste score voor toegangs- en afdwingarchitecturen, verderop in het rapport omschreven als het belangrijkste criterium voor NAC. Juniper UAC ondersteunt verschillende agent-technologieën voor eindpuntbeveiliging en -herstel. Daarnaast zijn UAC-oplossingen de krachtigste 802.1X-oplossingen. Bovendien integreren de UAC-oplossingen uitstekend met back-end policy-servers, bieden ze een uitgekristalliseerde beheerinterface voor fijnmazige autorisatieopties en een uitgebreid pakket van rol- en identiteitsgebaseerde kenmerken. Als Leader blinkt Juniper volgens Forrester eveneens uit in het bieden van uitgebreide policyarchitecturen, die onmisbaar zijn voor beveiligingsbeheerders om fijnmazige toegangscontrole te creëren.

We zijn trots dat Forrester de Juniper UAC-producten prijst als de meest complete NAC-oplossingen , zegt Sanjay Beri, Vice-President Access Solutions van Juniper Networks. Als Leader en visionair in de NAC-markt zetten we ons volledig in om bedrijven te voorzien van de meest uitgebreide en innovatieve oplossingen voor flexibele, veilige en uiteenlopende netwerk- en applicatietoegang. Dit biedt ze de mogelijkheid om te groeien en hun bedrijfsproductiviteit te behouden.

Voor een kopie van het onafhankelijke rapport, Forrester Wave: Network Access Control, Q3 2008 : http://www.juniper.net/company/presscenter/recognition/index.html.

###

Over Juniper Networks

Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.