Gemeente Westvoorne


Badstrand Rockanje in de Top 10 van Nederlands meest schone stranden

Dit jaar werd de wedstrijd `Het Schoonste Strand van Nederland` voor de zesde keer georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval, een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de VNG.

Inspecteurs van de ANWB hebben alle Nederlandse stranden (93 stuks!) bezocht en aan ieder strand een score toegekend. Het Badstrand Rockanje werd daarbij beoordeeld als zeer schoon en behaalde 4 sterren. Daarmee behoort Badstrand Rockanje tot één van de 10 schoonste stranden van Nederland. Bij de prijsuitreiking op 24 september jongstleden mocht wethouder Klok van de gemeente Westvoorne dan ook een plaquette met vier sterren in ontvangst nemen.

De gemeente Westvoorne heeft met het Recreatieschap Voorne-Puttten-Rozenburg een beheerovereenkomst afgesloten voor het onderhoud van het Badstrand. Dagelijks wordt het strand schoongemaakt door mensen van de sociale werkplaats Welplaat. Zij zorgen er voor dat het strand er iedere dag weer schoon bij ligt. Elk jaar worden er een flink aantal vuilnisbakken geplaatst op het strand. Dit jaar heeft de gemeente Westvoorne voor het eerst hondenpoepafvalbakken geplaatst bij de duinovergangen. Met resultaat! De duinovergangen waren afgelopen seizoen grotendeels hondenpoepvrij.