IBM


Nieuws

IBM opent vier Cloud Computing Centers om te voldoen aan toenemende vraag in de huidige groeimarkten

`s Werelds grootste netwerk van Cloud Computing Centers brengt skills en cliënten dichter bij elkaar

Amsterdam - 24 september 2008 - IBM (NYSE: IBM) heeft vandaag vier nieuwe cloud computing centers geopend. Deze centers zijn gevestigd in de Sao Paulo, Bangalore, Seoul en Ho Chi Minh Stad, plaatsen waar binnen het bedrijfsleven sprake is van een toenemende vraag naar internet-gerelateerde computingmodellen. Samen met de eerder geopende centra in zowel groeimarkten als volwassen markten beschikt IBM thans over 13 cloud computing centers. Dit is 's werelds grootste kennisnetwerk voor cloud computing.

Organisaties hebben tegenwoordig te maken met een extreme hoeveelheid informatie, stijgende energiekosten, en steeds complexere wet- en regelgeving; daarnaast neemt de concurrentie vanuit wendbare economieën toe. Hierdoor komt cloud computing in alle sectoren sterk op. Met dit computingmodel kunnen bedrijven en consumenten op afstand toegang krijgen tot een enorm computerareaal dat op verzoek kan worden aangeboord - dit model biedt de next-generation services waar de consument om vraagt, zoals online medische dossiers en mobiel beheer van de aandelenportefeuille. Cloud computing is zeer energiezuinig; er is immers sprake van een gemeenschappelijk gebruikte infrastructuur. Bovendien kunnen organisaties met cloud computing informatie beter volgen en alleen betalen voor wat ze gebruiken. Ze kunnen op verzoek beschikken over meer computerkracht, opslag, services of applicaties.

IBM is inmiddels bijna een jaar bezig met het opbouwen van een cloud computing-infrastructuur voor cliënten overal ter wereld en met het opzetten van cloud-projecten in IBM cloud computing-omgevingen. De centra zijn beschikbaar voor cliënten in diverse sectoren, zoals het bankwezen, de telecomsector, de overheid, het onderwijs en hosting services.

In Vietnam zijn universiteiten, overheidsinstanties en telecomleveranciers bij het opzetten van nieuwe services zeer vooruitstrevend in de overstap naar nieuwe technologie. In Korea wordt het nieuwe centrum verantwoordelijk voor het leveren van vaardigheden op architecturaal gebied en voor pilotprojecten voor diverse sectoren, zoals het bankwezen, de telecomsector, de overheid en hosting services binnen de IT-sector. In India kunnen cliënten bij de centra terecht voor resources voor pilots van cloud-infrastructuur en -applicaties en om hun klanten nieuwe diensten te kunnen aanbieden. Cliënten in Brazilië gaan het nieuwe centrum gebruiken voor samenwerkingsprogramma's op grote schaal. Internetgebruikers in Brazilië worden steeds mobieler en cloud computing verhoogt de efficiency van het zakelijke verkeer via internet aanzienlijk.

Een van de eerste klanten voor de nieuwe centra is de Association for Promotion of Brazilian Software Excellence (SOFTEX). SOFTEX gaat CONCERTO DE IDÉIAS uitvoeren, een ongekend online evenement in Brazilië. Het doel is ideeën te verzamelen voor de Braziliaanse software-industrie ten bate van het strategische plan voor 2009 - 2010. Voor het evenement, dat wordt gehost door het centrum in Sao Paolo, wordt gebruik gemaakt van IBM Idea Factory, een cloud computing-platform dat gebaseerd is op Web 2.0 en dat altijd en vanaf elk apparaat te benaderen is. Tijdens het 72 uur durende evenement dat begin november wordt gehouden, kunnen de 22 instanties en 1500 ISV's (Independent Software Vendors) die lid zijn van SOFTEX hun ideeën indienen.

"Voor effectieve innovatie heb je een IT-omgeving nodig die in staat is snel te reageren op veranderingen in de vraag. SOFTEX heeft voor IBM cloud computing gekozen voor het promoten van samenwerking." aldus Arnaldo Bacha, vice president van SOFTEX. "IBM Idea Factory biedt plaats aan de innovatieve ideeën die leven onder onze werknemers, klanten en partners. Voor SOFTEX is het een eerste stap in de overgang naar deze moderne technologie."

Vietnam Technology and Telecommunications (VNTT) is een klant van het IBM Cloud Computing Center in Ho Chi Minh Stad. "Wij profiteren ervan dat dit centrum training, consultancy en support verzorgt," aldus Nguyen Minh Tan, CEO van VNTT. "Cloud computing biedt ons de concurrentiekracht die we in onze lokale markt nodig hebben. Onze klanten verlangen namelijk eersteklas service van ons."

"Cloud computing maakt virtualisatie op servers mogelijk. Daardoor kunnen IT-ecosystemen kleiner worden, kunnen resources efficiënter worden gebruikt en kunnen servers worden samengevoegd," aldus Professor Sanjay G. Dhande, directeur van het Instituut voor Technologie in Kanpur (India). "Grote bedrijven zijn op zoek naar een nieuwe manier om te voldoen aan de alsmaar stijgende behoefte aan computercapaciteit. Ze willen een manier die een grote schaalbaarheid mogelijk maakt en bovendien energiezuinig en flexibel is. De samenwerking op technologisch gebied tussen IIT Kanpur en IBM India leidt tot nieuwe ontwikkelingen op computergebied die gunstig zijn voor het wetenschappelijke en economische klimaat in India."

IBM heeft meer dan 200 full-time onderzoekers ingezet voor cloud computing en heeft een investering van US$100 miljoen aangekondigd. Als wereldleider op het gebied van grootschalige computerinitiatieven biedt IBM BlueCloud aan, een pakket van hardware, software en services.

"Cloud computing komt naar voren als een fundamentele verandering in de benadering van IT," aldus Dr. Willy Chiu, vice president IBM High Performance On Demand Solutions. "Het is een bepalend element in de evolutie in de richting van een New Enterprise Data Center, en een krachtig gereedschap voor een efficiënte bedrijfsvoering, vooral in groeieconomieën."

Kortgeleden heeft IBM nieuwe hardware, opslag en services aangekondigd, speciaal gericht op de eisen van cloud computing. Eerder dit jaar opende IBM in Dublin het eerste Cloud Computing Center van Europa. Verder werden er centra geopend in Beijing, Johannesburg, Tokio en Raleigh (VS). Het afgelopen jaar heeft IBM cloud computing services verleend aan cliënten als de stad Wuxi in China, Sogeti (de divisie Lokale Professionele Services van Capgemini), overheidsinstanties en universiteiten in Vietnam, iTricity (een Nederlandse hosting serviceprovider die een utility-model hanteert) en de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika.

Voor meer informatie over IBM cloud computing kunt u terecht op www.ibm.com/developerworks/websphere/zones/hipods (US)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: IBM
Heleen Kamerman
IBM communications
Tel: +31 6 53 37 10 89
email: heleen.kamerman@nl.ibm.com

IBM
Ellis Zijlstra
IBM Communications
Tel: 06-53240768
email: ellis_zijlstra@nl.ibm.com