Bordje niet leeg? InBev Food4Food compenseert maaltijden arme kinderen


O.a. Hugo Borst, Sander de Kramer en Arjan Erkel verzorgen eerste maaltijden

BREDA, 20080924 -- Gisteren is officieel het unieke, maatschappelijke project `InBev Food4Food' gelanceerd in het Zalmhuis in Rotterdam. Horecagasten kunnen middels het project op bijzondere wijze maaltijden voor de armste kinderen in Derde Wereldlanden compenseren. O.a Hugo Borst en Sander de Kramer hebben vandaag de eerste maaltijden verzorgd.

Via de InBev Food4Food strippenkaart kunnen horecagasten hun niet opgegeten maaltijd recyclen voor maaltijden voor de armste kinderen in Sierra Leone en Cambodja. Elke strip is 25 Eurocent waard en wordt via Sunday Foundation en Stop Kindermisbruik rechtsreeks omgezet in een nieuwe verse maaltijd. Sander Verschuren van Rotterdam Helpt De Wereld is bedenker en initiatiefnemer van deze ludieke actie waarbij bierbrouwer InBev Nederland haar horecanetwerk aanbiedt. Met het project willen alle deelnemende partijen een bijdrage leveren aan de bestrijding van de hongersnood in Derde Wereldlanden.

Sander Verschuren van Rotterdam Helpt De Wereld en bedenker van het project: "Veel horecagasten zijn zich er niet zo van bewust, maar als je in een restaurant gewerkt hebt, kun je er niet omheen dat er ontzettend veel voedsel weggegooid wordt. Zonde toch! Zeker als je bedenkt dat er genoeg mensen op de wereld zijn die te weinig eten hebben. Met InBev Food4Food verwachten we maandelijks zo'n 5000 euro op te kunnen halen."

Sander de Kramer, Sunday Foundation: "Een mooiere compensatie voor 51.000 ton voedsel dat jaarlijks door de Nederlandse horeca wordt weggegooid is bijna ondenkbaar. Sunday Foundation sluit zich daarom graag aan bij dit project om op deze wijze de via onze stichting opgebouwde kinderdorpen in Sierra Leone te voorzien van fatsoenlijke maaltijden."

Arjan Erkel, één van de initiatiefnemers van Stichting Stop Kindermisbruik: "Ik vind InBev Food4Food dé ideale mogelijkheid voor mensen om op eenvoudige wijze bij te dragen aan voedsel voor de allerarmste kinderen in de wereld. Via Stop Kindermisbruik bieden we jonge meisjes in Cambodja een dak boven hun hoofd en dankzij InBev Food4Food kunnen we deze meisjes ook voorzien van voedsel. En als je als consument toch weet dat daar je restant eten voor wordt ingeruild, dan ga je toch met een goed gevoel naar huis."

René Bergmans, InBev Nederland: "Wij ondersteunen dit project graag omdat het voor alle betrokkenen een mooi initiatief is. Allereerst natuurlijk voor het voedseltekort in Afrika, maar ook de mogelijkheid voor InBev en haar horecarelaties om deel te nemen aan een initiatief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een stukje bewustwording bij de consument."

Deelname
Horecagasten kunnen bij deelnemende InBev horecarelaties een strippenkaart kopen die elke keer wordt afgestempeld als het bord niet leeg wordt gegeten. Ook kunnen gasten die wel hun bord hebben leeggegeten en graag toch een bijdrage willen leveren ook de kaart laten afstempelen. Bij inzending van een volle strippenkaart maakt de consument tevens kans op prijzen, zoals een safarivakantie naar Afrika, 25 kg Ben & Jerry ijs of 1 van de 3 PerfectDrafts beschikbaar gesteld door InBev Nederland.

Voor meer informatie, www.inbevfood4food.nl

Ingezonden persbericht