Carbonite introduceert nieuwe features in online back-up service


Carbonite 3.6 maakt versiebeheer, migratie, tijdvensters en private key mogelijk

VENLO, 20080924 -- Carbonite, aanbieder van hoogwaardige online back-up, introduceert een nieuwe versie van haar back-up diensten. Met versie 3.6 biedt de nieuwe Carbonite service nog meer gebruikersgemak, met unieke nieuwe features zoals versiebeheer, een migratieassistent, de mogelijkheid tijdmanagement toe te passen op de back-up en private key beveiliging. Bovendien ondersteunt deze versie meer filetypen dan voorgaande versies. Carbonite voert geen prijsverhoging door voor deze nieuwe features en eerdere versies worden automatisch geüpdatet.

Versiebeheer
Door verschillende versies van documenten te bewaren is het mogelijk om terug te gaan naar eerdere versies, wat ook uitkomst biedt bij onverhoopt ongewenste overschrijving van een document. Met Carbonite kunnen gebruikers nu teruggaan naar versies tot maximaal drie maanden oud.

Migratie
Met de handige migratieassistent is het overstappen van Windows XP naar Vista zeer eenvoudig. Doordat Vista een andere bestandsstructuur kent dan XP zou het op Vista terugspelen van een onder XP gemaakte back-up moeilijkheden kunnen geven. Door de nieuwe migratieassistent komt de gebruiker deze valkuil niet tegen.

Tijdvensters
Met Carbonite 3.6 kan de gebruiker tijdmanagement toepassen op de back-up. Tijdens zelfgekozen tijdvensters kan de back-up uitgeschakeld worden om zo, bijvoorbeeld, de capaciteiten van computer en/of verbinding voor andere zaken dan back-up vrij te houden.

Private key
Het is nu ook mogelijk om zelf een toegangscode samen te stellen en te beheren die toegang verschaft tot de persoonlijke back-up.

Filetype ondersteuning
Met deze versie is het ook mogelijk om exe en dll-files voor back-up te selecteren.

Joost van Leur, Managing Director van Globell, verantwoordelijk voor Carbonite in de Benelux en Duitsland: "Met haar onbeperkte en continue back-up, haar lage prijs en haar volledige integratie in Windows was Carbonite al een zeer gebruiksvriendelijk product. Met Carbonite 3.6 zijn we erin geslaagd een nog uitgebreider product neer te zetten, zonder in te leveren op de sterke punten van het programma of de lage prijs. Carbonite 3.6 maakt unieke nieuwe features voor iedereen beschikbaar."

Vanzelfsprekend is ook in de nieuwe versie het gebruikersgemak gehandhaafd. Installatie geschiedt door enkele muisklikken en Carbonite voert automatisch een compatibiliteitscontrole uit met eventuele beveiligingssoftware en firewalls. Bovendien waarschuwt het programma indien een voor back-up geselecteerde folder data bevat die niet automatisch wordt meegenomen in de back-up.

Carbonite online back-up is verkrijgbaar voor ¤49,95 per jaar en voor ¤89,95 per twee jaar en is te downloaden van de website www.carbonite-backup.nl. Daar is ook een gratis testversie verkrijgbaar.

----------------------------------

Over Carbonite
Sinds mei 2006 biedt Carbonite wereldwijd kwalitatief hoogstaande online back-up services aan. Carbonite's online back-up mogelijkheden zijn in november 2007 door het onafhankelijke BackupReview.info gekozen tot beste online back-up oplossing. Carbonite's service kenmerkt zich door onbeperkte opslagruimte, continue back-up en eersteklas gebruiksgemak. Carbonite heeft klanten in meer dan honderd landen en is verantwoordelijk voor de back-up van meer dan 3 miljard documenten. Per dag maken ongeveer duizend nieuwe klanten gebruik van de diensten van Carbonite.
Voor meer informatie: www.carbonite-backup.nl

Carbonite