Riverbed integreert VMware-platform in eigen Steelhead appliances


Oplossing brengt streven naar serverloze remote sites stapje dichterbij

ROTTERDAM, 20080924 -- Riverbed® Technology, specialist in performanceoplossingen voor Wide-area Data Services (WDS), kondigt een OEM-overeenkomst aan om VMware-software in te bouwen als virtualisatieplatform voor het Riverbed Services Platform (RSP). Hiermee wordt een virtualisatieoplossing gecreëerd binnen de Steelhead®-toepassingen waardoor bedrijven hun IT-infrastructuur verder kunnen consolideren en hun beheer verbeteren door de inzet van maar liefst vijf virtuele servers per remote site. Er zijn dan geen afzonderlijke toegewezen servers meer nodig.

Deze aanpak stelt ondernemers in staat om hun assets beter te benutten en hun operationele efficiency te verbeteren, terwijl het tevens helpt de IT-kosten te beheersen en het de tevredenheid bij de eindgebruiker waarborgt. De toepassingen die op dit moment kunnen worden ingezet op het RSP zijn: streaming media, print services en DNS/DHCP/IPAM.

"Binnen het bedrijfsleven is een sterke trend gaande richting het centraliseren van servers en het consolideren van de IT-infrastructuur", zegt Joe Skorupa, Research Vice President van Gartner, Inc. "Tegelijkertijd vragen remote locaties om key applicaties en services. WAN-optimalisatie en virtualisatietechnieken maken het voor bedrijven mogelijk om zich, door middel van IT-consolidatie, te richten op het terugdringen van operationele kosten. Daarnaast kunnen ze er zeker van zijn dat eindgebruikers toegang hebben tot de essentiële applicaties en services."

VMware-Based Virtualized Edge Services: Riverbed Services Platform (RSP)
VMware levert Riverbed een solide virtualisatieplatform dat breed inzetbaar is. Meer dan 120.000 klanten hebben het VMware-platform al in gebruik en hebben zo de mogelijkheid hun datacentra te virtualiseren en de continuïteit van hun bedrijfsvoering te verzekeren. De Steelhead appliances van Riverbed versnellen de prestaties van applicaties tussen datacentra, remote sites en mobiele werknemers tot wel 100 keer. Bovendien maken ze het mogelijk dat bedrijven hun IT consolideren en hun replicatie- en back-upprocessen kunnen optimaliseren. Data-integriteit en een verbetering van de productiviteit en samenwerking op de werkvloer wordt hierdoor gewaarborgd.

Het Riverbed Services Platform dat wordt gevirtualiseerd door VMware, is een flexibel dataservicesplatform dat klanten in staat stelt om best-of-breed services in te zetten die eerder juist aparte servers nodig hadden. Bedrijven kunnen deze virtuele applicaties direct inzetten op hun Steelhead appliances. Hiermee kunnen ze de hoeveelheid hardware per vestiging verder minimaliseren.

"Door VMware op het RSP te draaien, kunnen we bedrijven de meest solide en breed inzetbare virtualisatiesoftware aanbieden, direct op ons Steelhead-platform", zegt Jerry Kennelly, directeur en CEO van Riverbed Technology. "Met de combinatie van VMware en Riverbed kunnen we serverloos remote office computing mogelijk maken. Dit leidt tot efficiency, terwijl we onze klanten toch high performance computing leveren. Bovendien verhoogt het de productiviteit voor alle medewerkers, waar ze zich ook bevinden."

Met VMware als onderliggend virtualisatieplatform in het RSP, kan Riverbed maximaal vijf virtuele appliances aanbieden op één Steelhead appliance. Riverbed wil samen met VMware, Riverbed Technology Alliance (RTA) partners aanmoedigen om ook deel te nemen aan het Technology Alliance Partner (TAP) programma van VMware. Dit om het RSP te valideren en te zorgen voor naadloze integratie in VMware Infrastructure 3, de marktleidende virtualisatie en management suite. De virtuele RSP appliances zullen ook vermeld worden op de VMware Virtual Appliance Marketplace, de belangrijkste online directory voor virtuele appliances met meer dan 900 beschikbare downloads.
De kenmerkende third-party applicaties en services die op het nieuwe RSP gekwalificeerd zijn bestaan uit:

* Secure Computing Secure SnapGear® firewall technologie
* Infoblox NIOS software voor DNS/DHCP/IPAM
* Wowza media server voor streaming media
* Print services

Ter aanvulling zullen bedrijven de mogelijkheid hebben om hun eigen softwaremodule, zoals VMDK's, Microsoft Windows, etc. op het Riverbed Steelhead-platform te plaatsen. Ondertussen is Riverbed continu bezig met het uitbreiden van de mogelijkheid applicaties aan het platform toe te voegen. Dit kunnen application-level sensoren zijn, remote management of andere bedrijfsapplicaties die remote sites nodig hebben.

"VMware is erg enthousiast over de integratie van het VMwareplatform in het Riverbed platform", zegt Shekar Ayyar, vice president Infrastructure Alliances bij VMware. "Door de samenwerking kunnen klanten veel eenvoudiger en efficiënter hun virtuele omgeving uitbreiden en applicaties aan Steelheads toevoegen. Zo hoeven ze geen concessies meer te doen wat betreft snelheid, beschikbaarheid en productiviteit."

De Steelhead appliance van Riverbed stelt bedrijven in staat verplaatsing van data over VMware-omgevingen aanzienlijk te versnellen. Tegelijkertijd worden IT-resources gecentraliseerd en geconsolideerd - zonder dat de prestaties verminderen.

----------------------------
Over Riverbed
Riverbed Technology, is de technologie- en marktleider op het gebied van voor Wide-area Data Services (WDS) oplossingen voor bedrijven wereldwijd. Door een aanzienlijk betere applicatieperformance over het Wide Area Network (WAN) te realiseren dan wat gebruikers vandaag de dag gewend zijn, verandert Riverbed de manier van werken en maakt het mogelijk om gedistribueerde teams te laten samenwerken alsof ze op één locatie bevinden. De oplossingen van Riverbed zijn wereldwijd verkrijgbaar via resellers die aangesloten zijn bij het Riverbed Partner Network. Meer informatie over Riverbed is beschikbaar op www.riverbed.com

Ingezonden persbericht