"Eindelijk een leuk magazine over digitale satelliettelevisie"


AMERSFOORT, 20080925 -- Na vier jaarboeken is de SatellietGids sinds vandaag eindelijk als magazine verkrijgbaar. Het magazine over digitale satelliettelevisie in Nederland en Vlaanderen zal zes keer per jaar verschijnen.

Niet nieuw wel anders
In 2004 verscheen voor het eerst de SatellietGids, een jaarboek over digitale televisie in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels zijn we vier jaarboeken verder en heeft de markt voor digitale satelliettelevisie zich enorm ontwikkeld. Door de SatellietGids jaarboeken zijn afgelopen jaren veel consumenten op weg geholpen bij het vergaren van informatie en het maken van keuzes. Van basale informatie over satelliettelevisie tot concrete en praktische zaken zoals het goed uitrichten van een satellietschotel.

"Satelliettelevisie is de early adopter van de digitale televisiemarkt. Zo zijn de elektronische programmagids, timeshift, kijken en opnemen tegelijkertijd en HDTV als eerste bij digitale satelliettelevisie ingezet", aldus uitgever Arjan Wiertz. "En nog steeds loopt digitale satelliettelevisie voorop in de ontwikkeling, met SatellietGids magazine nemen we de lezer zes keer per jaar mee op een reisje door de wereld van digitale satelliettelevisie." Verrassend beeld, interessante verhalen en kritische testen zijn hierbij de kernwoorden om van SatelllietGids magazine het leukste magazine over digitale satelliettelevisie te maken.

Hardware wordt voor iedere uitgave door een onafhankelijk testcentrum uitvoerig getest en voorzien van commentaar zodat de lezer weet wat van bepaalde producten kan worden verwacht. Prominenten uit de markt worden aan het woord gelaten over ontwikkelingen en wordt er regelmatig over de grens gekeken hoe bijvoorbeeld Engeland of Duitsland omgaat met digitale satelliettelevisie.

SatellietGids magazine is een uitgave van Studio Opmerkelijk en is vanaf heden verkrijgbaar bij diverse satelliet verkooppunten en de beter gesorteerde boekhandel. Het magazine kost los ¤ 5,95 bij het eerste nummer zit tevens een A2 poster met overzicht van alle in Europa te ontvangen satellieten. Meer informatie is beschikbaar op www.satellietgids.nl