Gemeente Aalburg


BROEM-dag 2008


Toenemende drukte in het verkeer. Invoering van nieuwe verkeersregels. Afname van gezichtsvermogen, gehoor, reactievermogen en concentratievermogen. Het wordt voor de oudere automobilist steeds moeilijker om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer.

Daarom organiseren Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Altena en de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem ook in 2008 weer een BROEM-dag. De BROEM-dag is een opfriscursus rijvaardigheid voor mensen van 55 jaar en ouder met een geldig rijbewijs.

Programma BROEM-dag

De opfriscursus duurt een halve dag. U kunt starten om 08.15 uur s morgens of 13.15 uur s middags. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. U krijgt informatie over de verkeersregels en u doet mee aan een theorietest. Verder maakt u een rit in een rijsimulator en krijgt u een gehoor- en ogentest. Ook maakt u in uw eigen auto een rijvaardigheidsrit van ongeveer 40 minuten onder begeleiding van een speciaal hiervoor opgeleide rij-instructeur. Na afloop krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen, waarmee u de vaak ongemerkt ingeslopen fouten in uw rijstijl kunt verbeteren. Aan het einde van de cursus krijgt u een bewijs van deelname en een naslagboekje. De verschillende testen dienen uitsluitend als advies over uw rijvaardigheid en hebben dus geen enkele invloed op de geldigheid van uw rijbewijs!

Wanneer en waar

De BROEM-dag wordt gehouden op woensdag 24 september 2008 in dorpshuis Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk.

Aanmelden

Als u mee wilt doen, kunt u zich aanmelden bij Wim van der Kolk van VVN afdeling Altena. U kunt voor uw aanmelding onderstaand formulier downloaden.

Deelname aan de BROEM-dag kost 15,00 per persoon. Wilt u dit bedrag overmaken naar bankrekening 34.15.16.392, ten name van VVN Altena, onder vermelding van BROEM-Werkendam 24 september 2008.

Er zijn in totaal 60 plaatsen beschikbaar en er zijn al verschillende inschrijvingen binnengekomen. Wees er dus snel bij!

Meer informatie

Kijkt u ook eens op de website van Veilig Verkeer Nederland afdeling Altena, www.vvn-altena.nl. U kunt ook contact opnemen met Wim van der Kolk. Zijn telefoonnummer is (0416) 351805, mobiel (06) 22160717.