Time : 17:15:32
Date : 22 September 2008
Sender Name: FVB / FFC

Gentse jongeren welkom op Gentse werven!

Uitnodiging aan de pers
Verzending: maandag 22 september 2008

Op woensdag 24 september kunnen jongeren tussen 15 en 18 jaar uit het Deeltijds Onderwijs (Gent en Eeklo) op een werf in het centrum van Gent kennismaken met de afwerkingsberoepen uit de bouwsector (vloerders, stukadoors, schilders, binnenschrijnwerker,...). De actie kadert in een "Proef-de-bouw week", een initiatief van de stad Gent/Gent, stad in werking, de bouwsector en VDAB via Bouwbaan om samen zoveel mogelijk jonge werkzoekenden via een stelsel van deeltijds leren en deeltijds werken aan de slag te krijgen in een vaste tewerkstelling in de bouw.

De doelgroep van jongeren die niet meer voltijds naar school gaan en willen werken heeft het in deze stad niet altijd eenvoudig om een gepaste job te vinden. Zij vormen de kern van de toekomstige jeugdwerkloosheid. Stad Gent en de bouwsector wil deze doelgroep via een waauw-week van bouwontdekkingen en werfbezoeken informeren over openstaande jobs en ze perspectief geven op werk.

Programma
De actie ter voorkoming van toekomstige jeugdwerkloosheid in onze stad Gent zal U toegelicht worden door:
Mathias De Clercq, Schepen van Economie, Jeugd, Werk en Middenstand
Geert Gille, regiomanager FVB Oost-Vlaanderen
Firma Algemene Bouw Maes die het werfbezoek organiseert N.v.d.r.: Ook de jongeren kunnen bij deze gelegenheid bevraagd worden.

Waar & wanneer
WERF Gent-Centrum
Poel - kruispunt Poel en Ramen - 9000 Gent
Woensdag 24 september - om 9u
Graag uw aanwezigheid melden aan Dhr. Geert Gille via geert.gille@fvb.be of telefonisch 09/338.55.14 of 0474/98.91.54.

Contactpersoon
Inge Maes, Dienst Pers & Communicatie FVB
Koningsstraat 45 - 1000 BRUSSEL
inge.maes@fvb.be
Tel. (+32)2 210 03 38 - GSM (+32)497 43 80 14

Bouwbaan: een korte voorstelling
Bouwbaan is een werkgelegenheidsproject voor de bouwsector in Gent en de Gentse regio, een samenwerkingsverband tussen de stad Gent/Gent, stad in werking, de bouwsector en VDAB. Door een intensieve en aanvullende samenwerking met de verschillende partners op het terrein, slaagt Bouwbaan in het matchen van Gentse werkzoekenden en moeilijk invulbare vacatures in de bouw. Dankzij dit project vonden de afgelopen 3 jaar meer dan 150 Gentse werkzoekenden op jaarbasis hun weg naar een duurzame tewerkstelling in de bouwsector.