Ingezonden persbericht


BEN CRAMER EN ARNOLD VANDERLYDE DOOR DE BODYSCAN

Op uw gezondheid, woensdag 24 september en vrijdag 26 september, 19.55 uur, Nederland 2

In de aflevering van woensdag 24 september gaat het aanvankelijk over het meest gebruikte voorwerp in de keuken: het vaatdoekje. Het wordt gebruikt om schoon te maken, maar hoe schoon is dat vaatdoekje eigenlijk? Op uw Gezondheid heeft er een flink aantal laten onderzoeken en komt met zeer verassende resultaten.
Het is haast niet te geloven, maar ondervoeding komt voor in Nederland. Eén op de drie patiënten die het ziekenhuis in komt, is ondervoed. De kans op complicaties en zelfs overlijden is voor deze patiënten reëel. 'Op uw gezondheid' bezocht het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, die dit probleem onderzoekt en probeert op te lossen.
Tenslotte laat acteur en zanger Ben Cramer zich van top tot teen onderzoeken in de bodyscan. Is zijn intensieve leven op de bühne nu wel of niet goed voor zijn gezondheid?

In de aflevering van vrijdag 26 september gaat het in eerste instantie over wespen. In de maand september worden we er vaak door geplaagd. Iedereen heeft er een hekel aan en is bang om gestoken te worden. Ook zijn veel mensen bang dat ze allergisch reageren op een wespensteek. Is die angst terecht? Een verslaggever van 'Op uw gezondheid' laat zich steken en onderzoekt het gevaar van een wespen- en bijensteek. Veel van onze groenten en fruit worden bespoten om te zorgen dat ze mooi en glanzend in de winkels komen te liggen. Hoe groot zijn de risico's van deze bestrijdingsmiddelen voor onze gezondheid? Is er in de toekomst zonder bestrijdingsmiddelen mogelijk? 'Op uw gezondheid' ontdekte een methode die misschien wel de oplossing is voor dit probleem.
En tenslotte: welk effect heeft de intensieve bokssport op het lichaam van drievoudig Europees Kampioen Arnold Vanderlyde? Hij heeft al jarenlang last van zijn schouder. De bodyscan wijst uit wat na al die jaren de oorzaak is van die pijn.


---

-----------------------
Noot voor redactie,