Ingezonden persbericht


persbericht

Theater Walhalla! Nieuw Theater in Rotterdam.

Theater Walhalla is een vestzaktheater op Katendrecht dat plaats biedt aan 80 personen. Precies op deze locatie bevond zich de vermaarde dansgelegenheid Walhalla. Voor de oorlog werd er hier gedanst op de tonen van een draaiorgel en later op jazzmuziek.

Theater Walhalla is het pilottheater van de Stichting Theater op Katendrecht. Deze stichting werkt aan de realisatie van een kleinschalig theatercomplex, dat bestaat uit twee kleine zalen. Een zaal met een vaste opstelling van 300 zitplaatsen en een vlakke vloerzaal met 150 zitplaatsen. Het concept van het theater is dat het een uitgaansplek is voor theaterbezoekers en theaterplek voor uitgaanspubliek. Een groot restaurant en permanent geopend café zijn rond de twee theaterzalen gesitueerd. Het Theater Walhalla gaat fungeren als opstap naar dit grotere theater.

Het programma van Theater Walhalla - - Voor het actuele programma van 2 t/m 5 okt, zie bijlagen.

Het theater heeft een gevarieerd programma van gevestigde makers tot aanstormend talent, familievoorstellingen, lunchvoorstellingen en specials als 'Voíla Walhalla', 'Luie Zondag en de maandelijkse talkshow 'Ans heb jij nog wat?' waarin gastvrouw Floor Nicolas een artiest van de maand bespreekt. De artiest van de maand is nooit aanwezig, want het is toch veel leuker om het over iemand te hebben als hij/zij er níet bij is...?

Theater Walhalla hanteert een flexibele programmering waarmee het ruimte creëert om het programma zo actueel en dynamisch mogelijk te maken. Op de website www.theaterwalhalla.nl is het programma te vinden. Bovendien kunnen via de website direct online kaarten worden gekocht.

Mede mogelijk gemaakt door
Het enthousiasme voor een theatercomplex op Katendrecht, te beginnen met het sfeervolle theater Walhalla, is groot. Het theater wordt structureel ondersteund door Pact op Zuid, Gemeente Rotterdam/Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, wooncorporatie De Nieuwe Unie, Deelgemeente Feijenoord en het VSB-Fonds. Hoofdsponsor is Dura Vermeer Bouw Rotterdam BV.

----------

EINDE PERSBERICHT
Inlichtingen bij:
Floor Nicolas
info@theaterwalhalla.nl
mobiel: 06 50885088

Sumatraweg 9-11
3072 ZP Rotterdam
Kassa en Reserveringen: 010- 2152134
Kantoor 010- 2152276
Faxnummer 010- 2152319
Website www.theaterwalhalla.nl