Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 10 september 2008

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 24 september t/m zaterdag 4 oktober 2008

Woensdag 24 september
9.30 uur
Wethouder Luchtenveld neemt deel aan het werkatelier Vathorst. Wethouder Eerdmans is een deel van het programma aanwezig. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt G27 miniconferentie "sociaal en fysiek verbonden, het geheim van het hoe".
Locatie: Broerenstraat 53 te Arnhem.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper overhandigt het Draaginsigne Gewonden aan de heer J.H. de Gans. De heer De Gans is in 1983 voor de Koninklijke Landmacht, deel uitmakend van het 44e Pantser Infanterie Bataljon, uitgezonden geweest naar Libanon, in het kader van de UNIFIL vredesoperaties. Het Draaginsigne Gewonden (DIG) is een ereteken dat wordt toegekend aan veteranen die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt en het geeft uitdrukking aan de maatschappelijke waardering voor de militaire inzet die tot dat letsel leidde. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij het voetbaltoernooi dat wordt gehouden in het kader van "De jeugd die deugt". Locatie: Berkenschool, Berkenlaan 29/31 te Hoogland.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het afscheid van de heer Frits Gronsveld van de Hogeschool Utrecht. Locatie: Hogeschool Utrecht, Heidelberglaan 7 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan de jongeren iftar van Young Vision. Wethouder Boeve zal een deel van de avond aanwezig zijn. Locatie: De Groene Stee, Wiekslag 94 te Amersfoort.

Donderdag 25 september
10.30 uur
Wethouder van Daalen en wethouder Luchtenveld ondertekenen het manifest Woonservicegebieden. Locatie: Woonzorgcentrum Nijenstede, Heiligenbergerweg 84 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Eerdmans opent de Natuurboerderij De Brinkhorst. Wethouder van Daalen en wethouder Boeve zijn hierbij aanwezig. Locatie: Natuurboerderij De Brinkhorst, Wageningseberg 43 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Hekman brengt een werkbezoek aan de buurtmentoren van Amersfoort en neemt aansluitend deel aan de iftarmaaltijd. Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan de iftarmaaltijd. Locatie: De Hof te Amersfoort.

Vrijdag 26 september
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent als voorzitter van het Landschapsmanifest de eerste dag van de LandschapsTop 2008. Ruim dertig maatschappelijke en private organisaties onderschrijven het Landschapsmanifest en zetten zich gezamenlijk in voor de kwaliteit van het Nederlandse landschap. Locatie: Radio Kootwijk te Apeldoorn.

13.30 uur
Wethouder Luchtenveld neemt deel aan de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van de VNG. Locatie: Theater Orpheus, Churchillplein 1 te Apeldoorn.

Zaterdag 27 september
13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent als voorzitter van het Landschapsmanifest de LandschapsTop tijdens de Triënnale. Minister Verburg van LNV en minister Cramer van VROM presenteren de kabinetsplannen voor landschap, financiering en bewustwording; ca. 150 topbeslissers, vertegenwoordigers van de verschillende overheden, de private sector, maatschappelijke organisaties en professionals op het gebied van landschap tekenen het Landschapsakkoord van Apeldoorn. Het Akkoord benoemt concrete acties voor de komende drie jaar. Locatie: de 'Kathedraal' van Radio Kootwijk te Apeldoorn.

17.30 uur
Wethouder van Daalen is aanwezig bij de viering van het 60-jarig jubileum van de EHBO-vereniging St. Joris in Amersfoort. Locatie: Meridiaan College Het Stromenland, Liendertseweg 101 te Amersfoort.

Maandag 29 september
13.30 uur
Wethouder Hekman bezoekt de themamiddag "Invoeren BAG, bezien door een WOZ-bril". Locatie: Arena, Arena Boulevard 25 te Amsterdam.

14.20 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het onderzoeksrapport in ontvangst tijdens de conferentie 'Tot hier en niet verder!' AWARE en 112: alarmsystemen voor slachtoffers belaging en huiselijk geweld. Locatie: De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de wijktafelbijeenkomst van de wijk Kruiskamp. Locatie: wijkcentrum De Roef, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

Dinsdag 30 september
15.30 uur
Wethouder Eerdmans opent het voetbaltoernooi in het kader van de Amersfoortse campagne "De jeugd die deugt" Locatie: VMBO De Boogschutter, Dierenriem 11 te Amersfoort.

19.15 uur
Wethouder Boeve is aanwezig tijdens de informatieavond over de ontmoetingsplek aan de Engweg. Locatie: de Neng, Engweg 7 te Hoogland.

Woensdag 1 oktober
9.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper blikt terug en kijkt vooruit tijdens de conferentie 'Stad zoekt Boer' over verbindingen tussen stad en land. Wethouder Van Daalen neemt deel aan deze conferentie, die is geïnitieerd door de gemeente Amersfoort, de gemeente Leusden en het Nationaal Landschap Arkemheen Eemland. Locatie: Landwinkel De Kopermolen, Hessenweg 2 te Stoutenburg.

9.30 uur
Wethouder Eerdmans verwelkomt de deelnemers aan het platform milieuwethouders 100.000+ gemeenten. Locatie: Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie, Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Donderdag 2 oktober
12.00 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig bij de manifestatie ter gelegenheid van de afsluiting "Amersfoort Groenste Stad". Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Kruyt brengt een bezoek aan het Museum Nederlandse Cavalerie ter gelegenheid van de toekenning van het certificaat "geregistreerd museum". Locatie: Bernhardkazerne, Barchman Wuytierslaan 198 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Eerdmans neemt deel aan het debat van het VAB eetcafé. Het thema is "Ambities van Amersfoort als studentenstad". Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Vrijdag 3 oktober
9.30 uur
Wethouder Hekman bezoekt de themabijeenkomst "Toekomstscenario's voor een financieel vitale stad". Locatie: Stadhuis, Grote Markt 1 te Breda.

10.30 uur
Wethouder Van Daalen verricht de opening van de informatiemarkt voor 55-plussers. Locatie: Labyrinth-De Drietand, Neptunusplein 70 te Amersfoort.

14.15 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, voorzitter van de Raad van Toezicht van Jantje Beton bezoekt de jubileumbijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Jantje Beton in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin, de Beschermvrouwe van Jantje Beton en minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Tijdens deze bijeenkomst wordt er afscheid genomen van de scheidend directeur de heer Kasbergen. Hij wordt opgevolgd door de heer Van Gaal. Locatie: Madurodam te Den Haag.

Zaterdag 4 oktober
14.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de kinderboerderij De Vosheuvel in het kader van Dierendag. Locatie: Heiligenbergerweg 187 te Amersfoort.