Politie Zeeland


---


IN VERBAND MET EEN PERSONEELSUITJE IS DE AFDELING COMMUNICATIE VAN POLITIE ZEELAND OP DONDERDAG 25 SEPTEMBER ALLEEN BEREIKBAAR TUSSEN 08.00 EN 12 00 UUR.

O-1878-2008 Getuigen gezocht van mishandeling in Kapelle
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond woensdag omstreeks 08.10 uur bij de rotonde op de Rondweg bij Kapelle.
Hier werd een 14-jarige scholier uit Kapelle, op de fiets op weg naar school, door een andere jongen, die hij alleen van gezicht kent, een aantal keren in zijn gezicht geslagen. De 14-jarige liep een opgezwollen kaak en letsel aan zijn wang op. De onbekende jongen stond met een aantal andere jongens, vermoedelijk allen scholieren, bij de rotonde. Hij dwong de 14-jarige af te stappen en sloeg hem vervolgens in het gezicht. De zaak is in onderzoek.
Er worden getuigen gezocht en de politie is vooral op zoek naar de bestuurder van een zilvergrijze auto (vermoedelijk een Audi A6 of een Volkswagen Passat), die vanuit de richting Goes kwam aanrijden en is gestopt. Deze man en eventuele andere getuigen worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

O-1879-2008 Auto's beschadigd op de A58 bij Rilland
Op de A58 bij Rilland raakten woensdagochtend minimaal drie auto's beschadigd.
Een vrachtwagen had een stuk spatbord verloren waar de auto's overheen waren gereden met als gevolg diverse lekke banden. De vrachtwagen is doorgereden en onbekend gebleven.

W-1880-2008 Tasjesroof, Middelburg
In de Sir Winston Churchilllaan in Middelburg werd woensdag tussen 14.30 en 14.45 uur een 59-jarige vrouw uit de gemeente Veere van haar tas beroofd.
Zij deed haar boodschappen in haar fietstas terwijl haar tas aan de haak van een boodschappenkar hing. Langs de achterkant kwam een jongeman op de fiets aan, gaf een duw en pakte de tas uit de winkelwagen. Een automobilist die daar ook stond, is nog achter de jongeman aan gereden, maar raakte hem kwijt. In de tas zaten sleutels, persoonlijke papieren, rookwaar en enkele honderden euro's.

W-1881-2008 Winkeldiefstal in Vlissingen
Op het politiebureau in Vlissingen werd woensdagmiddag een 43-jarige Middelburgse vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal.
De vrouw had in een winkel in de Lange Zelke foundation ter waarde van ¬ 28,95 gestolen. Toen een medewerkster in haar tas wilde kijken liep de vrouE 28,95 gestolen. Toen een medewerkster in haar tas wilde kijken liep de vrouw de winkel uit en liet de tas achter. In een rek van een andere winkel gooide zij nog een mascararoller. Omdat de vrouw de tas had achtergelaten was haar identiteit bekend en kon zij worden aangehouden.

Z-1882-2008 Aanrijding in Hoek
Op de Van Wuijckhuiseweg in Hoek kwamen woensdag om 16.45 uur twee personenauto's met elkaar in botsing.
Een 57-jarige automobilist uit Gent (B) reed over de Van Wuijckhuiseweg, komende uit de richting van Hoek. Hij wilde de Langeweg inslaan en liet een hem op dezelfde weg tegemoetkomende 20-jarige bestuurder uit Lovendegem (B) niet voorgaan. Beide auto's raakten bij de aanrijding beschadigd aan de voorzijde.