Autovoorstel.nl, de nieuwe online makelaar voor autokopers

24/09/2008 23:17

Press Release

HOORN - Vandaag is Autovoorstel.nl, de nieuwe en unieke online makelaar voor autokopers, officieel online gegaan. De nieuwe consumentenwebsite bezorgt potentiële kopers van een nieuwe of gebruikte auto die al precies weten waar ze naar op zoek zijn binnen 48 uur een passend voorstel voor een nieuwe óf gebruikte auto. Snel, eenvoudig en anoniem!

Autovoorstel.nl is uniek in zijn soort omdat het niet de zoveelste website is die auto's via het internet verkoopt. Tal van internetgebruikers brengen vele uren op het internet door, omdat ze niet weten waar ze binnen slechts enkele muisklikken de voor hun passende auto kunnen vinden, voor een passende prijs. Autovoorstel.nl brengt daar nu verandering in.

Autovoorstel.nl fungeert als bemiddelaar tussen potentiële kopers van een nieuwe of gebruikte auto, tot maximaal vijf jaar oud, en uitsluitend Bovag-aangesloten autodealers die hen graag een passend aanbod willen doen. Dankzij Autovoorstel.nl hoeven kopers van een auto niet langer uren op het internet te spenderen op zoek naar een auto die past bij hun wensen en voorkeuren. Eenvoudig en snel voert de koper nu de auto van zijn keuze in op Autovoorstel.nl en binnen 48 uur 'klikt 't': hij ontvangt een gericht voorstel voor de gewenste auto.

Hoe werkt het?

Aan Autovoorstel.nl ligt een uitgebreide database ten grondslag met gegevens over alle gangbare automerken, -modellen en -uitvoeringen die in Nederland op de markt leverbaar zijn. Op basis van deze gegevens, die afkomstig zijn van het RDC (het datacentrum voor de automobielbranche), stellen gebruikers van Autovoorstel.nl de voor hun perfecte auto samen. Ze bepalen daarbij zelf hoe specifiek ze zijn in hun voorkeuren voor bijvoorbeeld de motorisering, uitvoering en kleur. Hoe algemener de specificaties, des te groter het aantal voorstellen dat via de email volgt.

Vervolgens stuurt Autovoorstel.nl het offerteverzoek naar haar landelijk dekkende netwerk van merkdealers en onafhankelijke autobedrijven die alle aangesloten zijn bij de Bovag en waarin alle gangbare automerken zijn vertegenwoordigd. Deze bedrijven hebben 48 uur de tijd om te reageren met een passende offerte, waaruit de koper uiteindelijk het meest geschikte autovoorstel selecteert. Vervolgens brengt Autovoorstel.nl de koper en verkoper rechtstreeks met elkaar in contact, waarmee de rol van de website compleet en afgerond is.

Vanaf nu online

In tegenstelling tot vele andere autosites betalen gebruikers van Autovoorstel.nl een kleine vergoeding voor de service van de website. Om een serieus contact tussen koper en dealer te garanderen en te voorkomen dat de aangesloten autobedrijven worden bedolven onder talloze verzoeken met weinig potentie, betalen gebruikers van Autovoorstel.nl een bedrag van 10 euro per verzonden aanvraag. Een minimale investering voor een serieuze en passende offerte voor de auto van hun dromen.

Autovoorstel is vanaf nu online en gaat zonder enige twijfel een groot succes worden. Niet alleen vanwege de voordelen die Autovoorstel.nl kopers van een auto biedt, maar ook vanwege de mogelijkheden voor de aangesloten autobedrijven. Zij weten zich verzekerd van serieuze offerteverzoeken en zullen zich daarom maximaal inzetten om een passend autovoorstel in te dienen en de deal te sluiten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.autovoorstel.nl