Prikkelend congres over e-overheid tijdens E-government.2008.

08/07/2008 16:34

Green Valley BV

Delft, 8 juli 2008. Op 25 september vindt E-government.2008 plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het nieuwe, innovatieve congres bundelt aanbieders en afnemers van e-government. Burgers, bedrijven en overheid presenteren, prikkelen en discussiëren in de Koninklijke Schouwburg over e-government.

Michael Cross trapt af als keynote spreker op 25 september en laat zien of het terecht klopt dat Engeland gezien wordt als vaandeldrager van e-government. De Britse journalist publiceert al sinds 2002 over e-government in zijn column 'Public Domain', in The Guardian. Michiel Riedijk, directeur van hoofdsponsor Green Valley, pakt het stokje daarna over en gaat in op de actuele rol van online publieke dienstverlening in Nederland.

"E-government.2008 biedt een breed platform voor actuele ontwikkelingen over e-government", stelt Rens Boogerd, die samen met Riedijk directeur is van hoofdsponsor Green Valley. "GovUnited trekt veel aandacht, net als de Webrichtlijnen en Mijnoverheid.nl. Deze items krijgen daarom een prominente rol tijdens het congres". Raph de Rooij, de Webrichtlijnenguru van de ICTU vertelt in de Koninklijke Schouwburg over de stand van zaken van de Webrichtlijnen en de toekomstige ontwikkelingen. Opmerkelijk: Twee sprekers, de een blind, de ander doof toetsen daarna samen met De Rooij het succes van de Webrichtlijnen.

Ook Pepita van Os (Webwegwijzer) prikkelt met haar stelling over wat nodig is om e-government organisatorisch te laten slagen. Berend Timmer presenteert over de uitrol van MijnOverheid.nl. En Ralf Beekveldt (Eenvoudig Communiceren) vertelt over dat andere grote struikelblok voor publieke dienstverlening dat zelfs in de top tien staat van Lastvandeoverheid.nl: onbegrijpelijk taalgebruik.

E-government.2008 heeft als doelgroep beleidsmakers en beleidsuitvoerders voor de lokale overheid en de rijksoverheid en verder iedereen die geïnteresseerd is in e-government. Interactieve workshops, presentaties en een informatiemarkt maken deel uit van E-government.2008. De toegangsprijs is E199. Het volledige programma wordt gepubliceerd op www.e-government2008.nl. Aanmelden voor het congres kan via de site of via Ingeborg Schreuder, projectleider E-government.2008, info@e-government2008.nl





http://www.e-government2008.nl