NOvAA komt met nieuwe internetgame

12/09/2008 14:07

NOVAA

Kruip in de huid van de AA-Accountant. Studenten krijgen die mogelijkheid in de nieuwe interactieve game The Letter, een initiatief van de NOvAA (Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten).

The Letter laat mbo- en hbo-studenten op een leuke manier kennismaken met het accountantsberoep. De speler van deze nieuwe internetgame is namelijk een AA-Accountant, werkzaam voor een jong bedrijf, TV Four. Dit bedrijf bestormt de televisiewereld met een nieuwe spelshow, The Letter. De miljoenen lonken, maar als je een fout maakt, dreigt er altijd faillissement. In vijf pittige situaties komen vaardigheden aan bod, die een AA-Accountant dagelijks nodig heeft.

Anne-Marike van Arkel, directeur van de NOvAA, is enthousiast over de nieuwe game: "Gebleken is dat internetgames een goede manier zijn om de doelgroep te bereiken. Met onze eerdere game, Roodgeld, bereikten we veel studenten en scholieren met belangstelling voor economische studies. De verwachtingen bij de nieuwe game zijn dan ook hoog gespannen!"

Roodgeld, dat in 2006 en 2007 kon worden gespeeld, werd bekroond met twee Magneten voor arbeidsmarktcommunicatie.

De game is ontwikkeld door ARA M/V. De tekst van het verhaal werd geschreven door Tess Franke.

The Letter is vanaf 25 september te spelen op www.theletter.nl. De spelperiode loopt tot en met 31 december 2008.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.theletter.nl