Gemeente Coevorden

Uitnodiging informatiebijeenkomst over structuurvisie Dalen

De gemeente nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst op 25 september over de conceptstructuurvisie Dalen en de eerste aanzet voor het masterplan voor de uitbreiding Polakkers. De avond begint om 19.30 uur in De Spinde in Dalen.

In de structuurvisie is een analyse van Dalen en de directe omgeving gemaakt en zijn de kwaliteiten en knelpunten van het gebied benoemd. De visie is opgesteld omdat er in de nabije toekomst enkele ontwikkelingen plaatsvinden die een heroriëntatie op Dalen als waardevolle woonkern nodig maken. Denk bijvoorbeeld aan het deels vrijkomen van De Spinde als het gemeentehuis in Coevorden gereed is, de wens voor nieuwbouw in het dorp, mogelijke bedrijfsverplaatsingen en demografische ontwikkelingen. De structuurvisie geeft een beeld van de mogelijke ontwikkelingsrichting van Dalen tot 2030. Bij het opstellen
van de conceptstructuurvisie zijn vertegenwoordigers van diverse belangengroepen betrokken, zoals Dorpsbelangen, de Ondernemersvereniging Dalen, Recron, woonstichting Domesta, zorggroep Leveste, het waterschap, de provincie en de deelgebiedscommissie 4 van Buitengewoon Platteland.

Polakkers

Een belangrijke reden voor de opstelling van de visie is de gewenste noordelijke uitbreiding van Dalen; Polakkers. De visie zal allereerst van invloed zijn op de keuzes die voor het nieuwe woongebied Polakkers moeten worden gemaakt. Dit betekent dat in grote lijnen wordt aangegeven hoe thema's als landschappelijke inpassing, ontsluiting, waterhuishouding en aansluiting bij het dorp vormgegeven kunnen worden. Er wordt nog niet aangegeven hoe de verkaveling van het nieuwbouwplan eruit zal komt te zien.

Inwoners van Dalen

Nu de conceptvisie is opgesteld, is het woord aan de inwoners van Dalen. Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat u betrokken wordt bij de mogelijke ontwikkelingen in Dalen. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt een presentatie gegeven over de structuurvisie Dalen en de totstandkoming daarvan. Na de pauze wordt een korte toelichting gegeven op de eerste contouren van de woonuitbreiding Polakkers (masterplan). Er komen twee modellen aan de orde die de basis voor verdere uitwerking van de plannen kunnen vormen. Graag horen wij uw mening over de voorgelegde modellen. Vanzelfsprekend is er ruimte zijn voor het stellen van vragen. De presentatie begint om 19.30 uur, u bent vanaf 19.15 uur welkom.

Ter inzage

De conceptvisie ligt vanaf 18 september 2008 zes weken ter inzage bij de afdeling Publieksservice, team Bouw en Milieu (locatie Dalen). U kunt het plan op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag ook van 16.00 tot 18.00 uur inzien. Als u wilt reageren op de visie dan kunt u een brief sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. Als u mondeling wilt reageren, kunt u een afspraak maken met de heer W. de Jong of mevrouw P. Verwaal, beiden van de afdeling Beleid & Strategie (locatie Dalen), tel.: 0524 - 598 146/115. Van de mondelinge reacties wordt een verslag gemaakt.

Hoe gaat het verder?

Als u binnen de termijn heeft gereageerd, sturen wij u een kopie van het hoofdstuk Overleg en inspraak. Daarna start het formele traject en wordt er een ontwerp structuurvisie opgesteld. De ontwerp structuurvisie wordt wederom ter inzage gelegd (publicatie in de Nederlandse Staatscourant en op de gemeentelijke Infopagina in de Coevorden Huis-Aan-Huis.