Rechtbank Breda


Opening fototentoonstelling 25 september 2008

Oud-medewerker Wim Schouten en advocaat Peter Jansen tonen werk

Breda, 18 september 2008 - Van 24 september tot en met 31 oktober 2008 staat Breda in het teken van de fotografie. Vijf weken lang zijn in het kader van 'Breda Photo' op verschillende locaties foto's te zien. Ook op de rechtbank, locatie Sluissingel wordt in die periode een fototentoonstelling georganiseerd, met foto's van oud-medewerker Wim Schouten en advocaat Peter Jansen. President Maarten Steenbeek zal op 25 september om 16.00 uur de tentoonstelling openen met een persoonlijk woord.

Wim Schouten
Wim Schouten heeft, in de tijd dat hij als gerechtssecretaris bij het kantongerecht werkzaam was, gerechtsgebouwen gefotografeerd, zowel in Nederland als daarbuiten. De foto's laten een grote diversiteit aan gebouwen zien; van justitiepaleizen tot kleine dorpstribunalen.

Peter Jansen
Peter Jansen, is een selfmade reis-en wildlife fotograaf die al zo'n veertig jaar fotografeert. Hij fotografeerde door heel Europa, China, Thailand, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, de US, Zuid-Afrika, Tanzania en Peru.
Zijn werk is internationaal gepubliceerd. Hij is winnaar van de prestigieuze Prix Fuji Film voor de categorie reportage van het Franse fotoblad Photo in 2004. Verder hebben Engelse vakbladen werk van hem gepubliceerd.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 18 september 2008 Naar boven