NCRV

Man bijt hond

Nieuwe docusoap in Man bijt hond

Donderdag 25 september

18:55 uur, Nederland 2

Het Huishouden van Lammert Grofsmid

Man bijt hond komt met een nieuwe docusoap! Na de succesvolle serie Van Beijing naar Brabant staat de volgende docusoap alweer voor de deur. Vorig seizoen was Lammert Grofsmid al te zien in een reportage en vanaf donderdag 25 september volgt Man bijt hond hem dagelijks in zijn nimmer saaie bestaan. Tot en met vrijdag 17 oktober kunnen kijkers elke dag genieten van de nieuwe docusoap Het Huishouden van Lammert Grofsmid.

De vijftigjarige Lammert woont al zijn hele leven in zân eentje in een dorpje in Drenthe. Hij komt uit een gezin met vier zussen. Zijn vader was Oompie Koerier, een bekende radiopiraat uit die omgeving.

Lammert woont dan wel alleen, maar is verre van eenzaam. Zijn twee geiten Wilma en Maggie komen regelmatig mekkerend de woonkamer binnenlopen. Behalve zân twee geiten heeft hij nog kippen, duiven en een hond. En ook goede vriend Geert schuift regelmatig aan.

Zijn credo is âPluk de dagâ en daarmee lijkt hij voor altijd zestien gebleven. Het maakt hem niet uit dat zijn huis vies is. "Als je maar fatsoenlijk kan zitten," zegt Lammert. Hij gebruikt plastic borden en bekers en smeert z'n boterhammen op de reclamefolders. "Ja, da's mooi makkelijk, hoef je t alleen maar weg te gooien."